De Waalse minister van Economie Willy Borsus.
Volledig scherm
De Waalse minister van Economie Willy Borsus. © Photo News

Ook Waalse regering misnoegd over stadstol: "Brussel speelt factuur door aan andere gewesten"

De Waalse minister van Economie Willy Borsus (MR) is niet te spreken over de Brusselse plannen om een stadstol in te voeren. "Een unilaterale demarche die de factuur doorspeelt aan de pendelaars, kmo's en zelfstandigen in de andere gewesten. Dat is gedoemd om te mislukken”, klinkt het.

14 reacties

  • marc castermans

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad een goed idee om Brussel nu te laten opdraaien voor zichzelf. Vlaanderen moet haar instellingen wegtrekken en verhuizen naar Vlaanderen. De gulle subsidies stopzetten en Brussel financiële verantwoordelijkheid geven zodat ze kunnen aantonen dat ze zelfstandig levensvatbaar zijn. Persoonlijk zet ik er geen voet meer in, het is er er vuil, gevaarlijk, Nederlands onvriendelijk en ga zo maar door. Ik ben er geboren, heb er gestudeerd, gewoond, gewerkt en ben het nu zat. Adieu!
  • FRANK WILLEMS

    4 jaar geleden
    Vraag maar aan De Wever hoeveel stemmen de LEZ hem gekost heeft , iemand betaald de belasting ... maar iemand draait er voor op !!!
  • Daniel Corstjens

    4 jaar geleden
    Inschrijvingstax, rijtax, tax aan de gemeente, tax op uw brandstof, tax op verwerking van uw oude motor olie, en nu nog eens tax als je in brussel moet zijn, ze zijn hun eigen voordeur aan het in stampen!
  • Maxime Horemans

    4 jaar geleden
    Als dit er komt is dit echt de doodsteek voor brussel zelf ze, dan zal er heel veel bedrijven die daar het hoofdzetel hebben ook vertrekken!. Op die manier is het misschien een goed moment van vlaanderen uit dat men de geldkraan dichtdraait. Die het gewest krijgt van Vlaams belastingsgeld., btw de groene in brussel zijn gewoon hun stad zelf volledig in de vernieling aan het rijden zonder dat men dit beseft!.
  • chris vangiesbergen

    4 jaar geleden
    Hopelijk vertrekken de meeste bedrijven dan uit Brussel en dan zullen ze wel anders piepen want het geld die ze verwachten te krijgen zal al op zijn voor ze het hebben