Viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst. © VTM NIEUWS

Moeten de cafés dicht? Is het een goed idee om de herfstvakantie langer te maken? Marc Van Ranst antwoordt op jouw vragen

De coronacijfers blijven in ons land toenemen. Het Overlegcomité van de verschillende regeringen vergadert morgen over de verder corona-aanpak. Moeten cafés volledig dicht? En is op reis gaan nog verantwoord? Viroloog Marc Van Ranst beantwoordt in VTM NIEUWS al uw vragen over het coronavirus.

26 reacties

  • John Reniers

    4 jaar geleden
    Zolang de scholen niet gesloten worden zal het alleen maar erger worden. Kost nochthans niet om te sluiten. Waar wacht men nog op? 
  • ERWIN VERMEIR

    4 jaar geleden
    Op een bepaald ogenblik zijn jullie het draagvlak bij de mensen kwijt gespeeld. Hoe dat komt? Veel te veel totaal nutteloze en overbodige maatregelen. Koppigheid van experts. Ruzie tusse politiekers en virologen waar de mensen het slachtoffer van werden. Marc, u bent een heel verstandige man, maar koppig. Ik voorspel u, als u de scholen als bron van, blijft negeren, loopt u met het hoofd tegen de muur.
  • Christian

    4 jaar geleden
    Ik ben bang voor een te ver doorgedreven vorm van controle op alles in onze samenleving.We worden veel gewoon van de maatregelen die ons opgelegd worden. We mogen dat toch niet te gewoon worden anders wordt het echt eng. 
  • Carl Vangenechten

    4 jaar geleden
    Als wij aan de wereldtop staan met ons aantal corona-doden is dat grotendeels te wijten aan de chaotische aanpak van de overheid: onduidelijkheid troef.  Van Ranst was daarbij recordhouder. We moeten hem van het scherm weren.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    @Wim Wuytack:Wat is het best een complete lockdown voor een paar weken of blijven treuzelen zoals we nu al meer dan 6 maand bezig zijn en geen einde zien.Als ik zie hoeveel klanten er hun geplande bestellingen niet hebben gedaan dan lig ik er eerlijk gezegd niet van wakker om nu eens op de tanden te bijten want zo is het ook gene vette en plezant is ook anders. Dat er na de 1e lockdown en heropflakkering geweest is dat komt door het incompetente beleid van de top! De grenzen moesten asap open!