Belgisch premier Alexander De Croo (Open Vld) en Duitse Bondskanselier Angela Merkel in gesprek op de eerste dag van de Europese top in Brussel. (15/10/2020)
Volledig scherm
Belgisch premier Alexander De Croo (Open Vld) en Duitse Bondskanselier Angela Merkel in gesprek op de eerste dag van de Europese top in Brussel. (15/10/2020) © BELGA

De Croo over Brexit: "Geen deal sluiten is gekkenwerk, maar een slechte deal is nog gekker"

Belgisch premier Alexander De Croo blijft ijveren voor een "zo breed mogelijk" handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, maar niet tegen eender welke prijs. "Geen deal sluiten is gekkenwerk, maar een slechte deal is nog gekker." 

5 reacties

  • Joke Weyts

    4 jaar geleden
    Het is voor Europa van het allerhoogste belang om andere lidstaten totaal te ontmoedigen om Europa te verlaten. Ik hoop op een harde Brexit en dat het Verenigd Koninkrijk vervolgens de wind in de zeilen krijgt van bvb. de VS.
  • Viviane Vogels

    4 jaar geleden
    Dat Belgie en Eiropa zekerheden nodig heeft en totaal blokkeren nefasy zou zijn voor onze bedrijven verstaat nu wel elke burger. Maar 15 oktober stond roid op het agenda. Zou onze regering eens een cijfer kunnen publiceren wat de keuze door de Britten voor een Brexit ons als burger reeds heeft gekost? Aan uren talks, bijeenkomsten.. commissies ... tijd en kapitaal dat verloren ging voor meer essentiële zorg.
  • Jan Kerkhof

    4 jaar geleden
    wanneer snappen de leiders van de EU het eindelijk? Johnson WIL een no-deal, dus stelt hij elke deal zodanig lang uit tot de deadline voorbij is. En op die manier krijgt hij vanzelf wat hij wil: een no-deal exit. Hij is misschien een etter, maar wel een slimme etter...
  • Urban Vyaas

    4 jaar geleden
    Waarom kunnen we niet gewoon terug keren naar de akkoorden die bestonden voor de Britse toetreding tot de EU? Is dat nu echt zo'n heksentoer? En bij de Noordierse kwestie is het de EU die water bij de wijn moet doen. De Britten zijn geen vragende partij om daar een harde grens te installeren. Voor mij is het gelijk of mijn vis nu gevangen wordt door een Britse - of een Vlaamse visser. Die rederijen kunnen zowiezo gemakkelijk een deel vvan hun vloot onder een Britse vlag brengen.
  • Wim Eggermont

    4 jaar geleden
    Die ganse brexit is altijd daarop gebaseerd geweest, om zoveel mogelijk voordelen te hebben. De lasten, de willen ze aan de eu geven. Het is een neoliberale gedachte die erachter steekt,! Zoveel mogelijk profiteren van deze situatie. Hopelijk beseft de eu hun associale gedrag en besluiten ze om de bruggen verder te bouwen met de andere landen, En de Britten te laten sudderen in hun eigen sopje!