Prinses Delphine en haar halfbroer Filip tijdens hun eerste ontmoeting, bij de koning thuis in Laken. Het was hij die de eerste stap zette.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Delphine en haar halfbroer Filip tijdens hun eerste ontmoeting, bij de koning thuis in Laken. Het was hij die de eerste stap zette. © Belgische Monarchie/Monarchie belge/Belgian Monarchy

“Ze hadden allebei gebrek aan vaderliefde, dat schept een band”. Experts reconstrueren hoe unieke ontmoeting tot stand kwam

Of ze op een toenadering hoopte? Delphine van Saksen-Coburg (52) haalde vorige week nog de schouders op. "Ik vraag of verwacht niks." Maar die toenadering tussen de kersverse prinses van België en haar nieuwe familie kwam er dus wel, en snel. Koning Filip en zijn halfzus hadden een "warm gesprek". "Ze hebben allebei een gebrek aan vaderliefde ervaren. Dat schept een band."

15 reacties

  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Onze royals hebben volgens opgelegde normen en waarden  te leven die niet meer van deze tijd zijn. Enige clementie is hier op zijn plaats..!
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    Er zijn in dit land niet duizenden maar honderdduizend kinderen met een tekort aan ouderlijke affectie. De morele verwaarlozing zit in alle klassen. Je kan de weinige kinderen in de klas er zo uithalen die nog over een warme thuis beschikken. Pijnlijk. Onze maatschappij is niet goed bezig ...het nieuwe normaal viert hoogtij.
  • august luyckx

    4 jaar geleden
    Ik heb de Saksen-Coburgers niet nodig om te leven , maar ook in de hoogste families loopt het fout , maar Philip zijn gebaar is goed en een voorbeeld voor zijn schijnheilige vader !
  • Marc Devuldere

    4 jaar geleden
    Ik moet heel dat koninklijk gedoe niet. Maar Filip heeft hier fantastisch goed gehandeld dat bewijst dat hij het hart op de juiste plaats heeft.
  • Carine Verbruggen

    4 jaar geleden
    Heeft idd juiste beslissing genomen had zijn vader beter ook gedaan !!!