Autoverzekering werd 3 procent goedkoper

De Belgen betaalden vorig jaar gemiddeld nog 314 euro aan premies voor de verplichte BA-autoverzekering van hun personenwagen. Daar kwam nog 27,10% aan taksen bovenop. Het globale bedrag is 3,3% lager dan in 2018. De auto-eigenaars profiteerden zo mee van de lagere schadefrequentie op de Belgische wegen.

3 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    hahaha dat ga ik direct eens navragen want ze zullen het vergeten zijn. (Van 18/3 tot 27/6 geen km gereden.  Men zou ons gerust een pauze stop kunnen toestaan want verzekeringen zijn niet goedkoop, ook niet voor gepensioneerden  :-) 
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Niks van gemerkt.Rij al  +60 jaar ongeval vrij ,begin je de premie's op te tellen heb je meer dan 1 wagen betaald aan premie's en zou mooi zijn dat ze van een bepaalde aantal jaren je max 5€ zouden laten betalen gewoon voor de polis in stand te houden en verder niks meer ,daarbij denk ik aan mensen die op pensioen terugvallen.(voorwaarde nooit ongeval).Verzekeringen doen te weinig terug voor diegene dienooit schade hebben veroorzaakt.
  • Ahmed Zoupha

    4 jaar geleden
    Ik weet niet waar de info vandaan komt, maar AXA heft al onze verzekeringen met ongeveer 10% verhoogd en dit na 29 jaar schadevrij te zijn..