Deze Vlamingen schetsen toestand in Europese broeihaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze Vlamingen schetsen toestand in Europese broeihaarden. © HLN

Deze Vlamingen schetsen toestand in Europese broeihaarden: “Het was hier ‘vrijheid blijheid’. En kijk nu”

Overal in Europa sneuvelen records, en niet van het soort waar je trots op bent. In Nederland registreerden ze gisteren in één dag 7.833 nieuwe coronagevallen, het hoogste aantal tot nu toe. Verhoudingsgewijs is Tsjechië dan weer het ergst getroffen land van de tweede golf, met 413 infecties per 100.000 inwoners. En in het Verenigd Koninkrijk zitten ze met 43.245 overlijdens aan het hoogste dodental van Europa. We polsten bij uitgeweken Vlamingen naar de toestand in hun nieuwe thuisland.

7 reacties

  • Dennis De Clerck

    4 jaar geleden
    Wordt het geen tijd dat we nog een commissie gaan oprichten... er is geld in overvloed en een minister meer of minder daar ligt niemand meer van wakker...
  • Stephaan Van Synghel

    4 jaar geleden
    Als je ziet hoe de jeugd om gaat met corona kan je toch niet zeggen dat deze toerekeningsvatbaar is deze moet nog geleid worden ,maar daar zal toch niet van onze politiek moeten ziin
  • Rudy de clerck

    4 jaar geleden
    Hoeveel doden zijn er nu bij ons , dat geven ze gewoon niet meer
  • Jacqueline Jacky DEPRE

    4 jaar geleden
    Ik volg strikt de regels maar ik heb mijn bedenkingen waarom volgen vele burgers de ministers niet in deze vivaldi compositie??De politiekers luisteren niet naar de burgers ,,hoe wil je dan dat de burgers naar die zakkevullers van Brussel.En dit is dan het resultaat.
  • Kleynen Freddy

    4 jaar geleden
    Het zijn die jongeren die deze toestand zo hebben gebracht maar ja de oude hebben hun leven gehad dus waarom niet feesten en op vakantie gaan want dat is het belangrijkste in het leven de dag vandaag .