Armeense betogers blokkeren drie grensovergangen in ons land: “Ze zijn de snelweg opgelopen en houden het verkeer tegen”

Betogers hebben vrijdagochtend voor verkeershinder gezorgd aan drie grensovergangen met Frankrijk en Nederland: op de E17 in Rekkem, op de E19 in Meer en op de E314 in Maasmechelen. Het gaat om Armeense betogers, die met hun actie de aandacht willen vestigen op het conflict in Nagorno-Karabach.

jvh

“De betogers liepen de snelweg op, en hielden het verkeer tegen”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “In Rekkem was dat het geval in beide richtingen, in Maasmechelen enkel wie het land wilde binnenrijden, in Meer ging het enkel om wie naar Nederland wilde rijden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Meer stonden groepen Armeniërs met vlaggen en spandoeken. “De politie is overal ter plaatse”, zegt een woordvoerder van de federale politie. Door de actie is de snelweg er volledig afgesloten richting Breda, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Wie vanuit Antwerpen richting Breda of Rotterdam moet, krijgt het advies om de A12 te nemen.

In Maasmechelen blokkeerden 27 auto’s rond 7.30 uur de snelweg, wat tot wachttijden van een half uur leidde. De wegpolitie was echter snel ter plaatse, en kon de demonstranten afleiden naar de parking van een tankstation waar ze hun standpunt kenbaar maakten onder toeziend oog van de lokale politie.

“De actievoerders willen met de pers praten om het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan onder de aandacht te brengen”, klinkt het. Inmiddels werden de betogers zowel in Meer als in Maasmechelen van de snelweg gehaald. Er is nog wel enige verkeershinder.

Aan de grensovergang in Meer ©  Mia Uydens

Aan de grensovergang in Meer ©  Mia Uydens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen