Een Boeing 737 MAX
Volledig scherm
Een Boeing 737 MAX © via REUTERS

Boeing 737 MAX mag weer vliegen in Europa

De Boeing 737 MAX, het toestel dat sinds maart 2019 aan de grond staat na twee dodelijke ongevallen, is veilig om te vliegen. Dat deelt de topman van het Europese luchtvaartagentschap EASA vandaag mee. Tegen het einde van het jaar zou de Boeing 737 MAX bijgevolg weer mogen vliegen in Europa.

4 reacties

  • Kristof Souffriau

    4 jaar geleden
    Eindelijk!  Ze mogen voor mij zo snel mogelijk terug de lucht in.  Na alle problemen is dit nu het veiligste vliegtuig ter wereld.  Boeing kan zich niet nog een crash veroorloven, dan is het helemaal boeken dicht.  Als er voor mijn vlucht eentje aan de gate staat, zal ik er zeker instappen.  Het liefst op heel korte termijn!
  • Albain Van Eycke

    4 jaar geleden
    Ja ja, tot ze weer uit de lucht vallen zeker, mij nie gezien hoor
  • Herbert Verbeeck

    4 jaar geleden
    Ze zullen de naam snel aanpassen en daarna vlug nog een keer zodat het voor de reizigers onmogelijk zal zijn om te weten welk type vliegtuig ze gaan reizen.
  • Maarten anthonis

    4 jaar geleden
    Denk het niet , stap er niet in , ze staan al meer als een jaar stil , dat is voor vliegtuigen het slechtste dat er is , het eerste probleem heeft ervoor gezorgd dat er nog veel andere zullen volgen, en vermits er momenteel geen geld is mag je er zeker van zijn dat het onderhoud ook niet 100percent juist is gebeurd. En wij wil er nu nog vliegen momenteel, dat kan eigenlijk al helemaal niet .