Doodrijder opgepakt na smeekbede papa van slachtoffer

© vln

Zes jaar nadat David Durie (21) uit Veurne werd doodgereden, is zijn doodrijder Nathan Legein donderdag in Rotterdam opgepakt. Net toen de vader van het slachtoffer in onze krant een smeekbede deed aan het gerecht om de dader op te sporen.

mkm, phu, vln

De voortvluchtige doodrijder Nathan Legein (31) leek jaren onvindbaar voor het gerecht. De man werd in 2012 bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel omdat zijn kameraad David Durie bij een zwaar ongeval omkwam dat hij had veroorzaakt.

Maar nog voor hij zijn straf te horen kreeg, was de man al verdwenen. Vermoed werd dat hij naar de Congolese brousse vluchtte. Freddy Durie (61), de vader van het slachtoffer, verklaarde gisteren in onze krant dat hij in een brief tot het gerecht en minister van Justitie Geens smeekte om de doodrijder op te sporen.

Zijn wens kwam gisteren veel sneller dan verwacht uit. De politiediensten achterhaalden dat Nathan Legein zich ophield in het Nederlandse Rotterdam. Het gerecht besliste gisteravond laat om meteen in te grijpen en hem te arresteren, uit schrik dat hij anders opnieuw zou verdwijnen. De doodrijder zal wellicht vandaag al voor een Nederlandse rechtbank verschijnen, met het oog op zijn uitlevering naar ons land. Omdat Legein bij verstek werd veroordeeld, heeft hij het recht om een nieuw proces aan te vragen. Als hij dat niet doet, moet hij vijf jaar de cel in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen