Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. © RV

Crisiscentrum waarschuwt: "Maak geen extra plannen dit weekend”

Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat strengere maatregelen nodig zijn in de strijd tegen het coronavirus, maar roept mensen op om dit weekend geen extra plannen te maken. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie van het Crisiscentrum en Sciensano. "Hoe sneller we ons gedrag aanpassen, hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben", klinkt het.

29 reacties

  • Ingrid Van caelenberghe

    4 jaar geleden
    Door al degenen die nog snel even wilden profiteren hebben we opnieuw deze toestand, mercie! Wij maar ons best doen en zullen dit ook blijven doen, jammer voor de horeca maar we moeten door de zure appel bijten en volhouden, succes aan iedereen!
  • werner vanhoutte

    4 jaar geleden
    Dit virus lijkt oncontroleerbaarIs ons steeds een stap voor.Hoe overwin je een virus datovergedragen werd van dier tot mens, een zoonose ?.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    "hoe sneller we dit virus opnieuw bij het nekvel hebben", klinkt het.". Ik denk dat het virus ons bij het nekvel heeft.
  • deuce deuce

    4 jaar geleden
    Volgens Decroo is er zonder gezondheid geen vrijheid. Wel op deze manier hebben we ook geen leven...voor de regering bestaat er maar 1 ding covid... dat deze maatregelen een enorme impact hebben op het sociale/psychologische is blijkbaar v geen enkel belang... tunnelvisie ten top!
  • Ilse Verdyck

    4 jaar geleden
    Het is toch wel jammer dat de horeca er weer voor moet boeten. Ben donderdag 15/10/20 met mijn 2 dochters en een toekomstige schoonzoon gaan uit eten voor mijn verjaardag. Ik moet u zeggen alles was daar correct zoals het moet zijn. Chapeau voor de uitbater. Er stond zelfs op elke tafel ontsmettingsgel. Wat kunnen zij nu nog meer doen.... Zij worden weeral maar gestraft,  terwijl de scholen gewoon open blijven. De lijnbussen en trams zitten stampvol. Ik snap het niet!!!