De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © Photo News

Boris Johnson gelooft niet meer in handelsakkoord met Europese Unie na brexit

De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een 'no deal'-scenario in de brexit. Na de verklaring van de Europese leiders van gisteren gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie. Opvallend is wel dat hij niet met zoveel woorden wil zeggen dat hij de onderhandelingen opblaast. “Als (de EU) haar positie fundamenteel zou veranderen, willen we natuurlijk luisteren.” De Europese Commissie wil de gesprekken gewoon verderzetten. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt dat de EU vastbesloten blijft om een akkoord te sluiten met Londen, “Maar niet tegen elke prijs.”

14 reacties

  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Boris geloofde ook niet in de ernst van covid-19. 
  • Erwin Van Roy

    4 jaar geleden
    Ronnie Quintens er zijn mondmaskers genoeg gewoon gaan kopen en een vaccin tja het geen er niet is in de wereld kan je moeilijk geven. U bent iemand die echt toont dat van niets verstand hebben maar toch over klagen.
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    Uk krijgt wat het verdiend als je nog steeds werelddominantie en egoisme nastreeft. Ze gaan geisoleerd raken en smeken on er terug te mogen bijhoren. Laat ze zich maar in vernieling rijden. Ze hebben er tenslotte voor gekozen. Bevolking moet zich maar verzetten als ze dit niet meer willen.
  • Ronny Toch

    4 jaar geleden
    Een tegen zevenentwintig je moet het maar durven ' 
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    De politieke groten van het UK hebben hun kapitaal allang veilig gesteld. Dit is chaos instigeren om hun bevolking harder de duimschroeven aan te spannen. Het UK nu zal over enkele jaren niet langer bestaan, er zijn al strubbelingen tussen de verschillende deelstaten en dat zal niet minderen bij een no-deal brexit. Integendeel. Wat stelt het UK op zich voor? Welke producten hebben zij, voor ons essentieel? HP saus? Vleesindustrie? Laat me niet lachen, intellectual property? Vnl Indiërs ja.