Man ontkent dat hij iemand wilde aanrijden: “Dit was een inschattingsfout”

© rr

Een man uit Menen riskeert een celstraf van tien maanden en zijn auto kwijt te spelen omdat hij de uitbater van café 't Kapittel in Wervik aanreed. Het slachtoffer beschermde een klant en diens zoontje waarop Nico V. moedwillig wilde inrijden na een ruzie.

thv

Op 20 mei van vorig stapte Nico V. (46) uit Menen in zijn auto en wilde hij doelbewust inrijden op de fietsende 38-jarige Dimtri P. uit Wervik en diens zoontje die achterop zat. Café-uitbater Glenn Carrein van 't Kapittel in de Ooievaarsstraat kon P. en het kindje nog net wegduwen, maar werd zelf aangereden. “Had hij mij niet gered, dan hing ik waarschijnlijk plat tegen de muur”, zei Dimitri P. gisteren in de rechtbank terwijl hij agressief naar Nico V. wees om de rechter extra duidelijk te maken wie de grote boosdoener is in deze zaak.

Kopstoten

Want Dimitri P. was gisteren niet alleen de burgerlijke partij, maar ook de beklaagde. Hij had voor het incident met de auto de beklaagde twee kopstoten uitgedeeld. V. was in de speeltuin van het café iets te hardhandig omgegaan tijdens een spelletje met de kinderen waardoor hij het zoontje van P. had pijn gedaan. Dat zinde P. helemaal niet en dus leerde hij V. een lesje. Hoewel dat volgens advocaat Marc Snick geen sprake is van slagen en verwondingen. “Je hebt kopstoten en je hebt kopstoten. Hij wilde zich eigenlijk gewoon een weg banen en omdat V. zijn route blokkeerde duwde hij hem weg met zijn hoofd. Het is trouwens helemaal niet bewezen dat hij V. verwondde.”

P. riskeert een celstraf van vijf maanden. “Het was na die kopstoten dat Nico V. wegging en in zijn auto stapte. Niet om doelbewust op iemand in te rijden, maar gewoon om weg te gaan vooraleer de situatie volledig escaleerde.”“Hij heeft bij het wegrijden inderdaad een inschattingsfout gemaakt. Maar dat gebeurde niet met gierende banden, maar tegen een pieksnelheid die volgens de deskundige niet hoger was dan 21 kilometer per uur. Dat is dus niks, he. En toch heeft hij 4,5 maanden in voorhechtenis gezeten, zogezegd voor poging doodslag. Vandaag is dat gelukkig al herleid tot opzettelijke slagen en verwondingen. Maar zelfs dat betwisten we. Hier is sprake van een gewoon verkeersongeval. Ik vraag dan ook de vrijspraak”, pleitte advocaat Filip de Reuse gisteren.

Nico V. stond ook nog terecht voor een tweede feit van slagen en verwondingen. “Hier betwisten we niet dat er slagen vielen, maar er is echter sprake van uitlokking. Het is duidelijk te zien in een filmpje die de overbuur nam hoe het zogezegde slachtoffer zelf begon.”

V. drukte op het einde van de zitting zijn spijt uit. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om iemand te kwetsen.” Hij riskeert naast de celstraf van tien maanden en de verbeurdverklaring van zijn auto ook een boete en zijn rijbewijs voor vier maanden kwijt te spelen omdat hij onder invloed reed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen