Een vitamineboost nodig in de les? Hier haal je smoothie of wortel uit automaat

© Sbr

© Sbr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Smoothies, fruitsalades of kerstomaatjes uit het vuistje? Jongeren kunnen die vitamineboost goed gebruiken in de klas. Om de leerlingen een alternatief te bieden voor suikerrijke koeken, plaatste het Klein Seminarie een automaat met groenten en fruit.

Marlies Maddens

Vergeet Snickers en Kinder Bueno in de pauze. In het Klein Seminarie in Roeselare staat sinds deze week een groente- en fruitautomaat. Daarin vinden leerlingen en leerkrachten smoothies, fruitbekers en fruitsalades.

Zo wil het Klein Seminarie verder werk maken van een gezond aanbod tussendoortjes. Er is voorts een beperkt aanbod met suikerarme tussendoortjes.

Groente- en fruitabonnement

De groente- en fruitautomaat biedt schaaltjes aan met fruitsalade, bekers met groenten, zakjes met stukjes fruit, sappen en smoothies of hersluitbare emmertjes boordevol fruit.

Ouders die zeker willen zijn dat hun kind genoeg vitamines binnen krijgt op school, kunnen zelfs een groente- en fruitabonnement kopen via de school.

De fruitautomaat staat er nog maar een paar dagen maar is al een groot succes.

Het bedrijf biedt niet enkel de meest bekende of goedkoopste groenten- en fruitsoorten. Stukjes kokosnoot kunnen ook. “Elke automaat heeft een andere samenstelling. We kijken ook wat goed verkoopt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen