Spot, de robothond, wordt ook in België verkrijgbaar

 ©  David Van Hecke

Bron: BELGA

Spot, de robothond van het Amerikaanse bedrijf Boston Dynamics, komt ook in België op de markt. Het Oostendse bedrijf ZoraBots heeft een akkoord met de Amerikanen voor de verdeling van de robothonden in Europa en in Afrika, zo blijkt vrijdag uit een persbericht. Computer Checkpoint, gevestigd in Gent, wordt het aanspreekpunt voor de commerciële uitrol van Spot in ons land.

Spot staat op vier poten en kan dus ook trappen lopen. De robot die op een hond lijkt, heeft ook een 360 gradenzicht waarmee hij hindernissen kan vermijden. De robot kan ingezet worden op plaatsen waar robots op wielen niet geraken. Hij kan vanop afstand bediend worden en kan ook routes of handelingen aangeleerd krijgen, die hij nadien autonoom uitvoert.

LEES OOK. Zindelijk, braaf, maar peperduur: is Spot de hond van de toekomst?

De technologie kan gebruikt worden in tal van sectoren, klinkt het. Bijvoorbeeld de bouwsector of de veiligheidssector, maar evengoed de zorgsector. “ZoraBots is daar reeds één van de wereldleiders en Spot zal deze strategie alleen maar versterken”, zegt het bedrijf in het persbericht. Tijdens de huidige coronacrisis kan de robot bijvoorbeeld ingezet worden voor de triage van patiënten, het bezorgen van voedsel of medicijnen, of voor het ontsmetten van kamers.

“We zijn heel erg enthousiast dat we als eerste bij deze nieuwe evolutie voor alledaagse roboticatoepassingen betrokken zijn. We wisten dat robots die zich overal vlot zouden kunnen verplaatsen, eigenlijk de laatste horde waren die overwonnen moest worden. Vandaag is dit nu ook mogelijk”, aldus de Belgische bedrijfsleiders Tommy Deblieck en Fabrice Goffin van ZoraBots.

Financiële details zijn niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen