De gezinssituatie wordt het meest opgegeven als mogelijke besmettingsbron.
Volledig scherm
De gezinssituatie wordt het meest opgegeven als mogelijke besmettingsbron. © Shutterstock

Meeste mensen hebben geen idee waar ze besmetting opliepen

De meerderheid van de mensen die van 1 september tot 13 oktober besmet raakten met het coronavirus heeft geen idee waar dat precies gebeurde. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zij die het wel weten, wijzen het gezin aan als voornaamste besmettingsbron. Daarna volgt de werkplek.

9 reacties

  • Jeff Vanden Eynde

    4 jaar geleden
    De contact tracing in België werkt voor geen meter. Waar blijft het openbaar vervoer in deze statistiek?
  • Hubert Vanmechelen

    4 jaar geleden
    Besmettingen gebeuren enkel in het gezin als iemand het eerst binnen brengt van buiten het gezin ! 
  • johan ruell

    4 jaar geleden
    Ik weet één ding: ik zal het moeilijk krijgen gezien ik echt geen contacten heb nu. Enkel in de supermarkt zou er een heel kleine kans bestaan. Zelfs mijn kinderen mogen niet binnen. Moet wel als je voor je oude ouders moet zorgen. Kwestie van zelfdiscipline hetgeen velen niet kennen.
  • Sarah Verbeeck

    4 jaar geleden
    Tracers bellen je gedurende 1 week om te zeggen dat jij of je gezin met een besmet persoon in contact was ipv hun tijd te gebruiken voor mensen die het nog niet weten. Wij weten het ondertussen na 20 tel gedurende 3 dagen
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    Als ze de besmetting in het gezin oplopen is dat teken dat er minstens één van hen het ergens buiten het gezin opgeraapt heeft. En ik betwijfel dat die ene buiten het gezin besmet geraakt is door zich aan de regels te houden.
  1. HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”
    83

    HET DUEL. Hedebouw (PVDA) en Ongena (Open Vld) over rijkentaks: “Mark Couckes van de wereld trekken weg, enkel Jos en Maria blijven over”

    Op zondagmiddag gaan twee politieke toppers in debat in de studio van VTM Nieuws. Vandaag in ‘Het Duel’: communisten versus liberalen. PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw verdedigde fel zijn plannen voor de begroting tegen Open Vld-voorzitter Tom Ongena. Die laatste kon uitleggen waarom onder de regering van partijgenoot Alexander De Croo de tekorten de pan uit swingden. “Ik ben blij dat we toen ingrepen. Anders hadden we nu een krimpende economie gehad.”
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk