Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Frustraties bij politie die de regels moet handhaven: “Bijna elke corona-interventie begint en eindigt met discussies en verwijten”

Ook na de verstrengde coronamaatregelen blijft de politie inbreuken vaststellen. Voor hen is het allang duidelijk: een klein deel van de bevolking verpest het voor de rest. “Bij sommigen is het draagvlak voor de maatregelen zo goed als nul”, klinkt het. De tijden van sensibilisering zijn achter de rug, streng optreden is de boodschap. “Mensen die overtredingen begaan, weten goed genoeg waarmee ze bezig zijn.”

74 reacties

  • christiane vandecasteele

    3 jaar geleden
    Veel hogere boetes , 250 euro is veel te weinig ! Enkel die groep ' weigeraars' om de regels te volgen , zijn de oorzaak van alles . De overtreders zouden moeten verplicht worden om te helpen werken in de ziekenhuizen , dan zullen hun ogen opengaan !  
  • David De Vuyst

    4 jaar geleden
    Maak er eens 1200€ van aub. In alle arme oostbloklanden hanteren ze deze tarieven zodat er niet moet gediscussieerd worden zelf.
  • Johan Vancaneghem

    4 jaar geleden
    Vadertje staat (ECB) drukt ook die Euro's zelf, dus waarom zou ze ze moeten innen. De overheid ziet geld als een middel om ergens met een stok te kunnen slaan, dat is normaal. Hoe meer er te koop is, hoe meer de overheid kan straffen met boetes. Het verre oosten heeft meestal die discipline van zichzelf, wij hebben die een stuk minder, dus moet er wel gecompenseerd worden met boetes.
  • Gabriel Allemeersch

    4 jaar geleden
    Gabriel Allemeersch. Ik zou zeggen hou vol en blijf boetes geven,denk aan de verpleegkundigen,de dokters,de ouderen die sterven,aan de mensen die wel alle regels volgen. En als ze te veel discuteren nog een boete erbij voor smaat aan de politie..Nogmaals hou vol.
  • Pascal Siongers

    4 jaar geleden
    Moeten de mensen zich laten doen door deze hersenloze meelopers, ik denk het niet. Zoveel tegenwerken is de boodschap.