Direct naar artikelinhoud
Koningshuis

Koning Albert ‘zeer verheugd’ over ontmoeting Filip en Delphine

Koning Albert II.Beeld EPA

Een dag nadat koning Filip bekendmaakte dat hij zijn halfzus, prinses Delphine, heeft ontmoet, reageert ook hun vader, koning Albert II, op de toenaderingspoging. Hij is ‘zeer verheugd’ over de ontmoeting, klinkt het in een persbericht.

en

“Ik schaar me volledig achter het communiqué dat de koning en prinses Delphine hebben vrijgegeven en sluit me aan bij de gedachte achter dit bericht”, zo klinkt het vandaag in een mededeling. “Mijn echtgenote en ikzelf zijn verheugd over het initiatief van de koning, het begin van betere tijden voor ons allen en in het bijzonder voor Delphine.”

Koning Filip ontmoette prinses Delphine vorige vrijdag voor de eerste keer in het kasteel van Laken. “Het was een warme ontmoeting”, zeiden Filip en Delphine gisteren in een gezamenlijke mededeling die het Paleis verspreidde. “We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen.”

Koning Filip en zijn halfzus Delphine.Beeld AFP

Delphine, de buitenechtelijke dochter van koning Albert II met Sybille de Selys Longchamps, kan zich sinds 1 oktober officieel Delphine van Saxen-Coburg en prinses van België noemen, na een arrest van het hof van beroep in Brussel. Daarmee kwam een einde aan een jarenlange juridische strijd, die al in 2003 begon. Het vorige staatshoofd hield jarenlang vol dat Delphine niet zijn dochter is, maar maakte in januari uiteindelijk zelf bekend dat DNA-onderzoek had uitgewezen dat hij wel degelijk de biologische vader is en dat hij dat niet langer juridisch zou betwisten.