Beyhan kookt: Gevulde aardappelen

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze overheerlijke gevulde aardappelen klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 12 kleine of 4 grote aardappelen, 250 gram rundsgehakt, 1 ui, 1 teentje look, 1 rode zoete puntpaprika, scheutje olijfolie, zout, peper en komijn. Voor de afwerking: 1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree, 100 ml water, zout, geraspte kaas.

Bereiding:

- Schil de aardappelen en hol (met een bv.een meloenbolletjestang) voorzichtig de aardappelen uit. - Frituur de aardappelen. (baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappelen!) Controleer of ze gaar zijn door er even in te prikken.Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout. Laat de aardappels afkoelen. Voor de vulling: - Doe een scheutje olie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig. - Snij de paprika in fijne blokjes en voeg de ui erbij. - Voeg dan het gehakt toe, roer het gehakt los met een lepel en bak het gehakt tot het van kleur verandert. - Breng het mengsel op smaak met zout,peper en komijn. Laat nog 10 à 15min garen op een zacht vuur tot het meeste vocht van het gehakt is verdampt. - Bekleed een ovenschaal met bakpapier. - Vul de aardappelen met het gehakt. - Roer de geconcentreerde tomatenpuree los met 100ml water en een beetje zout en verdeel dit in de ovenschaal en over het gevulde aardappelen. - Bedek de bakplaat met aluminiumfolie en bak de aardappelen 25 à 30minuten in een voorverwarmde oven (180°C). - Haal de gevulde aardappelen uit de oven en strooi er de gemalen kaas over. - Zet de ovenschaal terug in de oven en bak opnieuw tot de kaas gesmolten is.

Serveer de gevulde aardappelen met gemengde sla!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer