Op veel plaatsen in de VS staan nu al lange wachtrijen om te gaan stemmen.
Volledig scherm
Op veel plaatsen in de VS staan nu al lange wachtrijen om te gaan stemmen. © AP

Amerikanen hebben op twee en halve week voor verkiezingen al meer dan 21 miljoen stemmen uitgebracht, en dat lijkt vooral slecht nieuws voor Trump

Wel 137 miljoen: zoveel Amerikanen brachten vier jaar geleden hun stem uit bij de presidentsverkiezingen. Een cijfer dat dit jaar mogelijks verpletterd kan worden, afgaande op de voorlopige cijfers van de stemmen per post en de lange wachtrijen voor het vroegtijdig stemmen of 'early voting’. Al meer dan 21,5 miljoen Amerikanen hebben op een van beide manieren gestemd, iets waar vooral Democraat Joe Biden van lijkt te gaan profiteren. 

3 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Als ze reeds uren in de rij moeten staan. Hoe zou het dan zijn als ze allemaal op dezelfde dag gingen stemmen? Je moet er toch heel wat voor over hebben om je stem te laten gelden in de VS.
  • Murielle PROVOST

    4 jaar geleden
    Laat ze maar doen. Kunnen dan volgend jaar op straat komen als blijkt dat ze bedrogen zijn geweest door de democraten.
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    De laatste weken van de slechtste president ooit zijn ingezet. Nadien wordt het eerst vooral puinruimen voor Biden. De geschiedenis zal onverbiddelijk zijn voor de oranje gek, die de republikeinse partij mee zal sleuren in z'n val. Eigen schuld.