Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Thinkstock

Experts over coronabesmettingen bij kinderen: “Een kind op intensieve is hoogst uitzonderlijk”

Dat een kind ernstige symptomen ontwikkelt na een coronabesmetting, is hoogst uitzonderlijk. De kans dat het op intensieve verzorgd moet worden, is nóg veel kleiner. Maar wat is er dan aan de hand met het vierjarig jongetje dat in het UZ Brussel in coma ligt? En wat weten we precies over coronabesmettingen bij kinderen? Een overzicht.

11 reacties

  • sandra peeters

    3 jaar geleden
    Dat is 1kind teveel scholen toe tot kerst school is open deur geven aan virus
  • Robert DE REU

    4 jaar geleden
    Spoedig herstel gewenst. Waarom moeten kinderen in het lager onderwijs geen mondmasker dragen, alhoewel zij een groot risico vormen voor de grootouders, wel eenvoudig volwassen mensen kan men afdreigen met boetes, in het middelbaar met straffen of uitsluiting, maar met die kleine kinderen doet men niet wat men wil ze hebben een eigen willetje en dat is de reden neem het gerust aan.
  • Marc Van Leuven

    4 jaar geleden
    alles is uitzonderlijk maar het kind ligt er maar!!! Veel sterkte aan de ouders en we hopen samen met jullie dat alles volledig terug in orde komt!!!!
  • Steven De Meyer

    4 jaar geleden
    Zijn die paar kinderen die dan toch zwaar getroffen worden dan niks waarde of de moeite niet. Afstandsonderwijs Via computer of minimaal mondmaskers verplichten voor iedereen. Waar blijft het ‘gezonde’ beleid?
  • Raphael Coryn

    4 jaar geleden
    Waarom moeten kinderen onder de 12 geen mondmasker dragen. Zij kunnen ook COVID verspreiden