Premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo. © Photo News

OVERZICHT. Horeca maand dicht en nachtklok in hele land vanaf maandag: deze strengere maatregelen werden beslist

Het overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land zat vrijdag urenlang samen om te vergaderen over de verstrenging van de coronamaatregelen. De sluiting van de horeca, één ‘knuffelcontact’ buiten het gezin en een avondklok tot middernacht zijn daarbij de meest ingrijpende. Een overzicht van alle nieuwe maatregelen.

313 reacties

  • Jurgen De doncker

    3 jaar geleden
    Gino beyens, kan jij mij eens uitleggen welk nut het heeft om als je gaat wandelen met niemand om je heen een masker.nuttig is? Het is een utopie dat mondmaskers helpen.De cijfers zijn alleen meer gestegen sinds mondmasker plicht. Maar niemand wil naar de feiten zien dat ze die verplichten uit angst.zeker die stoffen maskers dat de meeste dragen zijn niets beschermend met vals gevoel van veiligheid tot resultaat.
  • Michael de Saedeleer

    4 jaar geleden
    Anderhalve meter afstand met mondmaskers is zelfs. Niet voldoende Broeihaar zit op school en bus
  • guy muis

    4 jaar geleden
    Iedereen op reis laten vertrekken en nu zijn ze met alles weer te laat triestig belgie.verplicht een mondmasker dag en nacht en overal simpel ,houd misschien nog iets tegen.
  • Gino Beyens

    4 jaar geleden
    MONDMASKERS overal en overal verplichten AUB !!!!! Zo niet .., onmiddellijk hoge boete innen .
  • Geens Rik

    4 jaar geleden
    Wie neemt deze regering nog ernstig.Als de vader van onze eerste minister Alexander De Croo het beleid van zijn zoon openlijk belachelijk maakt door zonder mondmasker doodleuk naar de ronde te gaan kijken, moet Alexander niet meer verwachten dat de gewone sterveling zijn raad gaat opvolgen.Oh ja, hij wil de boete betalen maar deze zal nooit opgemaakt worden.