Een vriend postte deze foto van het slachtoffer, Samuel Paty, op Twitter.
Volledig scherm
Een vriend postte deze foto van het slachtoffer, Samuel Paty, op Twitter. © Twitter @Ch_Capuano

Leraar onthoofd die nabij Parijs een les gaf over vrije meningsuiting, dader doodgeschoten en negen mensen opgepakt

UPDATEIn Conflans Sainte-Honorine (Yvelines), een voorstad ten noordwesten van Parijs, is vrijdag op straat een 47-jarige man onthoofd. De dader zou “Allah Akbar” hebben geroepen. Het gaat om een achttienjarige Tsjetsjeen die in Moskou woonde. Het slachtoffer, Samuel Paty, was een geschiedenisleraar die onlangs in de klas karikaturen liet zien van de profeet Mohammed. De dader is doodgeschoten door de politie. Negen mensen - onder wie een minderjarige - zijn opgepakt. President Emmanuel Macron noemt de leerkracht het slachtoffer van “een duidelijke islamistisch geïnspireerde terreuraanslag”.

11 reacties

  • Diana De Wit

    3 jaar geleden
    De bedoeling van die extremisten is onze samenleving destabiliseren! En zolang ze in onze Europese landen bepamperd worden zullen hun wrede daden erger en erger worden! Stuur ze aub allemaal terug en ontneem die extremisten hun verworven nationaliteit! Zoniet zijn wij allemaal een vogel voor de kat!!!
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    De debatten op de Franse posten moeten nog serieus losbarsten want iedereen wacht op meer info van het onderzoek. Alles wordt meegesleurd: terugkerende IS-weduwen met kinderen, thuisonderwijs en wat nog meer. Vorige week: alle kinderen moeten vanaf drie jaar naar school en thuisonderwijs (of geen onderwijs) wordt aan de ketting gelegd. terecht of onterecht, laat ik in het midden.
  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    Stel je voor dat cartoons een religie zijn en dat er iemand die een andere religie heeft die cartoonist vermoord omwille van zijn religie. Met andere woorden of je nu voor of tegen bent , het lelijk of degoutant vind. We zijn allemaal anders en hebben allemaal recht op een mening zonder daarvoor geweld te moeten gebruiken. Je hebt ook het recht om niet naar die cartoons te kijken , niet naar die stand up comedian te gaan ... vind je iets niet leuk negeer het dan.
  • Ben Kabas

    3 jaar geleden
    Het slachtoffer had al klacht ingediend bij de politie. Macron en co hadden beter een bezoek gebracht aan het plaatselijk politiekorps en gevraagd wat er met zo'n klacht gebeurt. Het antwoord moet je niet ver zoeken, waarschijnlijk in dergelijke regio's naar het verticaal klassement.
  • UGO DE MAEYER

    3 jaar geleden
    Het wordt echt tijd dat mensen die onze samenleving niet respecteren worden duidelijk gemaakt dat er hier geen plaats voor hen is . Gelukkig heeft de Franse politie op een kordate manier kunnen reageren.