Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.
Volledig scherm
Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. © VTM NIEUWS

Horeca Vlaanderen: “Verpletterende verantwoordelijkheid voor zij die maatregelen aan hun laars lapten”

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand sluiten. "Dit komt onwaarschijnlijk hard aan. Als er geen bewijzen zijn voor meer besmettingen in de horeca, voelt dit aan als een onrechtvaardige beslissing", zegt Matthias De Caluwé, CEO van Horeca Vlaanderen, in VTM NIEUWS. De Caluwé pleit opnieuw voor financiële compensatiemaatregelen.

89 reacties

  • Inge Vingerhoets

    3 jaar geleden
    Mijn vraag naar horeca vlaanderen of de viruologen zijn er mensen die in de horeca werken besmet met corona? Ik werk al 18 jaar in de horeca en op mijn werk is alles gedaan om dit virus klein te krijgen. Maar de klanten laten te wensen over. Zij vonden mondmasker dragen niet nodig dat helpt toch niet, tafel moet je niet ontsmetten zeiden ze want dat helpt toch niet. Maar wij hebben alles verder ontsmet en coronaproof blijven verder werken. de mensen zijn echt erg
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Deze regering, net als de vorige, gaat de situatie amateuristisch aan. Verhoog voor iedereen die bij een overtreding van de COVID-19 regels betrapt word naar €1.000 [en in ze ook] en laat hen zelfs opdraaien voor alle kosten indien ze besmet geraken. Incl. hun loonverlies of ziekte uitkering. Het klingt hard maar de miserie die ze veroorzaken is veel harder.
  • geert Verschelde

    4 jaar geleden
    Inderdaad meneer Verelst deze sluiting is eerder een poging is om de bevolking te doen geloven "kijk eens hoe doortastend wij als nieuwe regering kunnen zijn". Maar ook wat doet men in het buitenland ? Doet men dit of dat, dan gaan wij het ook doen en misschien iets straffer.
  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    In het weekend heeft de politie verschillende feestjes moeten stilleggen, café's moeten sluiten, moet je die kerels nu niet veroordelen, 't is nochtans door zo'n zaken dat iedereen het slachtoffer is ze manneke.
  • Timmie Smet

    4 jaar geleden
    Horeca Vlaanderen moet procederen tegen de nieuwe maatregelen, maar zou ook niet met de vinger mogen wijzen. Waar is het bewijs van ongehoorzaamheid? Dit virus is te sterk en gewiekst, en is niet te stoppen met een uitputtingsoorlog!