Langverwachte coronabarometer nog niet op punt, protocollen sport- en cultuursector herbekeken

 ©  Photo News

Bron: BELGA

De langverwachte coronabarometer staat nog niet definitief op punt. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gezegd op de persconferentie na afloop van het overlegcomité. De barometer zal met verschillende alarmniveaus werken. Momenteel zitten we in alarmniveau 4, het hoogste alarmniveau.

Minister Vandenbroucke zei dat de protocollen met de cultuur- en sportsector de komende week herbekeken zullen worden om ze aan te passen aan de huidige situatie. In afwachting, tot volgende week vrijdag dus, blijven de huidige protocollen van kracht. Voor activiteiten die niet onder die protocollen vallen, wordt het maximum aantal mensen beperkt tot 40.

Volgens de minister is er over de barometer een akkoord rond de drempelwaarden die gehanteerd zullen worden. Volgens die drempelwaarden zitten we nu in het hoogste alarmniveau, het niveau vier. Wel is nog niet uitgemaakt welke maatregelen er voor elk van de niveaus zullen gelden. “Als we de barometer op punt stellen, moet het duidelijk zijn wat dat betekent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen