Vlaams minister-president Jan Jambon. (16/10/2020)
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon. (16/10/2020) © BELGA

Jambon: “Horeca dicht is verschrikkelijk maar kans op overdragen virus is er zeer groot”

Na afloop van de persconferentie verdedigde Vlaams minister-president Jan Jambon in een video-interview met Belga de beslissing om de cafés en restaurants te sluiten. 

41 reacties

  • Frank wyffels

    4 jaar geleden
    Het probleem is niet het mondmasker want zoveel besmettingen en dit met een mondmasker is een bewijs dat dit niet werkt. De afstand houden is veel belangrijker. Probleem in de horeca ... is de pot. “Blijf in uw kot” hebben we gehad, maar er zou nog iets moeten volgen “prot op uw eigen pot”. Het toilet is een probleem. In Japan zijn de toiletten veel hygiënischer.
  • Daniel Tant

    4 jaar geleden
    Wat een wet is dat nu weer of is het op hoe blad te staan , kom afdaniel t.
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    En wat met de supermarkten? Wanneer kinderen opnieuw thuislaten ipv ze mee nemen in der winkel? Wanneer worden de handelaars verplicht om opnieuw de winkelkarretjes te deînfecteren?
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Zever Jambon, toezicht had en moet beleid in investeren. Blind spotters voor horeca. Waar het fout loopt melden zij. Spotters in regio van de overheid. Overtreding volk buiten en zaak 2 weken dicht. Kijk studenten regio Leuven. De boel dicht voor 2 weken en had er anders uitgezien nadien. Nu wordt alle horeca gestraft en is zeer fout.
  • Janssens Paul

    4 jaar geleden
    De moeilijkste beslissing in zijn carriére dixit Jambon, de gemakkelijkste ja, gewoon alles dicht zonder onderscheid.  Daar tegenover staat dat er sinds het begin van de crisis nauwelijks aan preventie werd gedaan, laat staan handhaving en nauwelijks communicatie van en naar het publiek. Al diegenen die maandenlang de regels aan hun laars hebben gelapt en niet of nauwelijks gestraft werden hebben hun pleziertjes gehad, nu slaat men iedereen plat met de voorhamer, da's tenminste duidelijk...