Virologe Anne-Mieke Vandamme (KUL).
Volledig scherm
PREMIUM
Virologe Anne-Mieke Vandamme (KUL). © © Stefaan Temmerman

Viroloog Anne-Mieke Vandamme: “Feesten met kerst wordt nipt, maar het is mogelijk”

Het werden geen softe maatregelen, maar strenge. En dat was absoluut nodig, zegt viroloog Anne-Mieke Vandamme (KU Leuven). ‘We moeten er nu samen voor zorgen dat we tegen kerst kunnen feesten. Het wordt nipt, maar het is mogelijk’, zegt ze in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

58 reacties

  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Doe zoals in andere landen 65plussers binnen 60plusser niet werken mits vergoeding en de rest om 21.00binnen
  • Ludo Broeders

    4 jaar geleden
    Straf de onnozelaars welke de voorschruften aan hun laars lappen door diep in hun portemonee te duiken, of indien ze betrapt worden en het corona virus oplopen laat ze dan de ziekenhuiskosten ook maar zelf betalen. wat betreft de horeca uitbaters welke klagen dat ze nu tevergeeft zoveel kosten hebben gemaakt om het coronavrij te maken vergeten wel dat ze deze aanpassingen later toch nodig zullen hebben want na die lock-down is het nog niet voorbij.
  • Nancy Haemhouts

    4 jaar geleden
    Er zijn mensen doodziek sterven maar toch denkt wel een deel van de bevolking aan feesten. Kerst ..... Zielig.
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    Dat hangt ervan af aan de hoeveelste verlenging we zitten en met hoeveel strafschoppen we af te rekenen krijgen tegen april. Eigenlijk is enkel 0 een goede norm, 0 nieuwe overlijdens, nul opnames, nul infecties. Niet ongeveer tachtig, die er de een dag 100 en de andere dag 120 zijn, lamentabel getraceerd en met erg twijfelachtige quarantaines vol gaten.
  • Norbert Laeremans

    4 jaar geleden
    Zonder vaccin mag men proberen wat men maar wil zelfs een volledige lockdown kan het virus niet uitroeien een enkel besmet persoon in dit land of buitenland en het herneemt opnieuw