Nog voor het Overlegcomité samenkwam, was duidelijk dat premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) drastische maatregelen wilden nemen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kijkt naar De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog voor het Overlegcomité samenkwam, was duidelijk dat premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) drastische maatregelen wilden nemen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) kijkt naar De Croo. © EPA

RECONSTRUCTIE. Al bewoog Jambon “hemel en aarde”, De Croo wilde korte pijn

De horeca sluiten of niet: dat was de moeilijkste knoop die het Overlegcomité gisteren moest doorhakken. Er is lang gediscussieerd om alleen de cafés te sluiten en de restaurants open te houden. "Hemel en aarde" zeggen ze bij Vlaams minister-president Jambon bewogen te hebben, maar premier De Croo wilde de korte pijn.

74 reacties

  • Luc De Ridder

    4 jaar geleden
    Laat degenen die de beslissing genomen hebben om de horeca te sluiten ook de rekening betalen!
  • Françoise Otte

    4 jaar geleden
    Ik vind het hemeltergend dat stampvolle treinen in het weekend wel mogen. Als mensen niet het verstand hebben om niet op die volle treinen te stappen (vanwege hun gratis treinkaart die ze notabene van de staat kregen ), moeten zij dan ook niet tegen zichzelf beschermd worden ? Waarom zwijgen virologen en ministers hier in alle talen over ? Waarom ?
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Openbaar vervoer wordt gewoon niet aangehaald. Kinderen boven 13 jaar die trein en bus nemen, ouders werken,  staan opeen en zelfs met mondmasker is het risico enorm. Elke morgen en namiddag herhaald zich deze horror. 
  • Peter Viaene

    4 jaar geleden
    Virus bestrijden is contacten tussen mensen verminderen. Als men iedereen terug in zijn kot had gestoken en de horeca had opgelaten waren de gevolgen voor de horeca nog veel groter. Nu worden ze tenminste nog gecompenseerd. Je mag er van op aan dat de volgenden die gaan klagen de hotels zijn omdat ze geen gasten zien en toch open mogen blijven (en dus niet gecompenseerd worden...) 
  • Veerle De Cock

    4 jaar geleden
    Ja de korte pijn om het vernietigen van onze economie ipv te willen zeggen waar de besmettingen het ergste zijn (bepaalde gemeenschappen,wijken ,grote steden ) maar dat mag niet gezegd worden .arm België