BELGA
Volledig scherm
© BELGA

OVERZICHT. Voor het eerst meer dan 10.000 coronabesmettingen in één dag tijd, meer dan 2.000 patiënten in ziekenhuizen

Op dinsdag 13 oktober zijn er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België. Ook het gemiddelde blijft voorlopig steil verder klimmen, net als de opnames in de ziekenhuizen. In de hospitalen liggen voor het eerst sinds midden mei weer meer dan 2.000 patiënten. Woensdag overleden volgens nog niet definitieve cijfers meer dan 40 mensen.

41 reacties

  • Janssens Paul

    4 jaar geleden
    Momenteel zouden er in België 10.359 mensen gestorven zijn door het Covid-19 ,virus, veel en veel te veel dat weet ik, maar ik vraag mij af waarom men dat cijfer steeds maar blijft meesleuren.Waarom de sterftecijfers van de eerste golf niet uit de vergelijking halen en opnieuw beginnen met sterftes vanaf 10/07 wanneer ze terug op 0 stonden.  Als je de cijfers van de tweede golf gaat vergelijken met die  van de eerste golf, dan geeft dat ook een vertekend beeld en een verkeerde perceptie.
  • marc decherf

    4 jaar geleden
    Veel sterkte voor iedereen die werkt in de  gezondheidszorg. En Sophie Wilmès test ook positief, ze had 3 weken terug maar geen versoepelingen maar verstrengingen moeten doorvoeren.
  • jan vanneste

    4 jaar geleden
    Het geld om deze crisis door te komen moet je halen bij de banken, wij hebben ze toch ook gered als zij in de problemen zaten. Wel, nu mogen zij ook eens aan ons denken. Maar de kleine man in de straat zal wel weer opdraaien. Laat de mensen die gekozen zijn maar regeren, maar niet iemand die al in het verleden geld in brand geeft laten steken.
  • Thomas Hamerlijnck

    4 jaar geleden
    In december allemaal de hele maand thuis. Geen kerst- of wintervakantie maar van de saturnalia afgekeken Coronalia in gezinskring. Ik denk dat een aantal zeer lichtvoetige politici dat nog zal bereiken ook. Wij betalen, zij niet. Zij vreten uit.
  • Josee De coster

    4 jaar geleden
    Eerst en vooral: dikke dikke dank voor de ganse sector gezondheidszorg. De regering zou al een enorm grote bijdrage kunnen leveren om die mensen te beschermen.waarom een privé chauffeur ? Zet die mensen in om medisch personeel van en naar werk te brengen.die zijn doodop en thuis wacht hun dagelijkse arbeid ook nog. en...ter bescherming:.moeten het openbaar vervoer niet nemen. bij de ministers thuis staan hun "sloefkes"klaar.