Forse kritiek op ‘spaghettivrijdag’ van Sammy Mahdi

“Eerste regel opgelegd op kabinet: vrijdag spaghettidag. Heel trots op mijn dreamteam.” Het was kersvers staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi die het vrijdag tweette, met een foto erbij waarop te zien is hoe medewerkers aan tafeltjes van vier zitten te eten. Maar al vrij snel kreeg de CD&V’er bakken kritiek.

Mag je met zoveel mensen in zo’n kleine ruimte zitten? Waarom werken de cabinetards niet van thuis? Waarom wordt de anderhalve meter afstand niet gerespecteerd? Dat het uitgerekend gebeurde op de dag dat de regering een waslijst aan strengere maatregelen afkondigde, maakte het voor Mahdi net dat tikkeltje vervelender.

“We houden ons aan de regels zoals die vandaag gelden. Als er morgen andere regels gelden, passen wij ons aan. Sociale afstandsregels worden gerespecteerd. De spaghetti was lekker”, reageerde de staatssecretaris op de vele reacties.

De kans is alvast klein dat we volgende week een nieuwe foto te zien krijgen van spaghettivrijdag op het kabinet-Mahdi. (fem)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen