Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Neem je nu best ibuprofen of paracetamol bij mogelijke tekenen van Covid-19-infectie?

Herinnert u zich hoe in het voorjaar het gebruik van ibuprofen bij een corona-infectie werd afgeraden? Vandaag loopt een spotje op televisie waarin wordt gesteld dat zowel paracetamol als ibuprofen veilig zijn “tijdens de Covid-19-periode”. Klopt dit of is het een verkooppraatje? En wat doe je best als je vreest het virus onder de leden te hebben? We vroegen het aan professor farmacologie (KU Leuven) Gert Laekeman en Dirk Devroey, professor huisartsgeneeskunde (VUB).

6 reacties

  • Marco Maerten

    4 jaar geleden
    Wat is 'pijn'? Ik neem sinds mijn 12de geen pijstiller meer omdat dit een gevaarlijk produkt is voor de nieren en lever,zelfs als het maar één pil per dag is tijdens een ziekteperiode. Dat is ook een belangrijke oorzaak dat de nieren hun capaciteit met de jaren sterker verliezen bij te vaak pijnstillers te nemen.De organen verouderen sneller hierdoor.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Half december 2019 kreeg ik plots hevige hoofdpijn met lichte koorts(tot 38,5°) - als het artilleriegeschut in mijn hoofd ondraaglijk werd nam ik Dafalgan Forte het enige dat de ondraaglijke pijn verdreef - had periode ervoor wel drie wereldreizigers op bezoek gehad - vermagerde 5 kg tot na 1,5 week eindelijk de koorts en pijn verdween - na controle bij cardioloog (pacemaker)inJan 2000.bleek dat ik die periode  hartritmestoringen had - of het al corona was wist men niet , nooit zoveel pijn gehad
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Ibuprofen is een goede ontstekingsremmer die al veel geholpen heeft bij gewrichtspijnen ik zou het zeker ook nemen moest ik COVID hebben maar je mag er niet mee overdrijven 
  • Eric Slagmuylders

    4 jaar geleden
    Ruud Moret : en wat als je Covid19 hebt ? Barstende hoofdpijn al kotsende rondlopen, terwijl aan het aan de andere kant ook loopt, dat heet : milde symptomen, verder hoge koorts, ijskoud, en pijn, pijn, verschrikkelijke pijn en hopen dat je niet naar de spoed moet of je komt er niet meer uit. Dus ja je slikt ibuprofen en paracetamol want niemand weet het echt. In mijn geval heeft die mix geholpen.
  • Bart Timperman

    4 jaar geleden
    Paracetamol is koortswerend, Ibuprofen ontstekingsremmend, Paracetamol lijk me dan ook een logische keuze als je koorts hebt.Beide zijn pijnstillers, Ibuprofen zou wel zwaarder zijn.Als je tekenen van griep heb laat je dan wel testen, zeker in deze periode!