De middelbare school Bois d’Aulne in Conflans Saint-Honorine waar het slachtoffer les gaf.
Volledig scherm
De middelbare school Bois d’Aulne in Conflans Saint-Honorine waar het slachtoffer les gaf. © EPA

Dader onthoofding nabij Parijs is 18-jarige Tsjetsjeen, inwoner filmde dodelijke confrontatie met politie

De dader van de onthoofding van de 47-jarige Franse leraar Samuel Paty vrijdag in de buurt van Parijs, was Aboulakh Anzorov, een 18-jarige man van Tsjetsjeense origine die in de Russische hoofdstad Moskou is geboren en zich legaal als erkende vluchteling in Frankrijk bevond. Dat maakte de Franse antiterrorismeprocureur bekend. De man bedreigde na zijn afschuwelijke moord de politie. Die schoot hem daarop dood in Eragny. Een bewoner filmde die confrontatie vanuit zijn huis.

11 reacties

  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    De vrije meningsuiting in Frankrijk is heilig.  Ik sta daar 100% achter. Twee cartoons en misschien nog andere zaken  tijdens een lesuur noem ik didactisch materiaal. Onderwijs is er om jonge mensen te leren een eigen opinie te vormen, te leren argumenteren, te leren kritisch te zijn tegenover om het even wat. Als dat wordt aangevallen, wordt er veel meer aangevallen.
  • hamid Shah

    4 jaar geleden
    Het is goed dat hij dood is.maar door een gast krijgen wij de rest haat. Terwijl da k daarmee niks te maken heb
  • Rose Marie Vermeyen

    4 jaar geleden
    En ze blijven ze maar palperen in de media, alleen handelen maar niet extremistisch, laat me niet lachen. Goe gezien geen strafblad, mensen, word wakker aub.
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Toen wij klein waren, gebeurde dit soort dingen in Pakistan. Door verkeerde migratie keuzes gebeurt het vandaag ook in Frankrijk en hier. Die verkeerde keuzes polariseren de samenleving totaal en dat blokkeert oplossingen voor virtueel alle andere crisissen. we zullen dus ook niet in staat zijn die andere crisissen tijdig op te lossen.
  • Nochy

    4 jaar geleden
    Alle familieleden hun verblijfsvergunning afnemen en het land uit zetten, waar wachten de politiekers op.