Direct naar artikelinhoud
Stalking

‘Seksuolotte’ dient klacht in tegen 50 mannen wegens seksuele berichten: ‘Ik heb overal screenshots van’

Lotte Vanwezemael.Beeld Stefaan Temmerman

Seksuologe Lotte Vanwezemael (27) - beter bekend als ‘Seksuolotte’ heeft klacht ingediend tegen 50 mannen die haar ongewenst ‘dickpics’ en seksueel getinte berichten stuurden. Die riskeren nu vervolgd te worden voor stalking, schrijft Het Belang Van Limburg.

Vanwezemael zei eerder al in Gert Late Night dat ze alle seksuele berichten en dickpics heeft bijgehouden en overal screenshots van heeft gemaakt. Dat maakte de seksuologe ook duidelijk op haar Instagram-pagina. “Aan alle boys die de berichten en profielen hebben verwijderd of mij hebben geblokkeerd. Goed geprobeerd. Ik heb van alles al screenshots”, schreef ze daar. 

Daarmee verwees Vanwezemael naar de gerechtelijke stappen die zewil ondernemen. “Ik heb nog geen klacht ingediend, maar ik heb donderdag alles bij elkaar in een map gezet en ik zal het nu aan de politie overmaken”, reageert ze in Het Belang Van Limburg. “Het gaat om ongeveer vijftig profielen. De ene met dickpics, de andere met seksuele berichten.”

Als het tot een rechtszaak komt en de daders van de feiten beschuldigd worden, riskeren ze een straf. Die gaat van gevangenisstraffen van 15 dagen tot 2 jaar en geldboetes tussen 50 en 300 euro.