Fevia-CEO Bart Buysse.
Volledig scherm
Fevia-CEO Bart Buysse. © Kris Van Exel

Fevia wil ook steunmaatregelen voor toeleveranciers horeca

De federatie van de Belgische voedingsindustrie, Fevia, vraagt om in het steunplan dat momenteel wordt uitgewerkt voor de horeca ook rekening te houden met de toeleveranciers. "Achter de horeca gaat immers een ganse keten schuil", klinkt het. 

7 reacties

  • sophie stevens

    3 jaar geleden
    Dat de horeca hard getroffen wordt, staat vast. Politici vergeten wel een hele doelgroep die in een grijze zone zit. Bedrijven die geen evenementen organiseren, noch onder horeca vallen. Bedrijven die feestmateriaal verhuren,podiumbouw verzorgen,mobiele sanitaire units verhuren etc. Zij hebben nooit verplicht moeten sluiten, kregen amper of geen steun vanuit de overheid en worden telkens weer vergeten. Hoewel hun omzet tot -95% gaat. Hopelijk vergeet de politiek hen niet.
  • luc meeus

    4 jaar geleden
    Hoeveel zijn er nu al niet die steun hebben aangevraagd en ook hebben gekregen? Al voor 10 à 20 miljard. En dan lees ik hier op ' De Tijd ', dat ze hopen, dat de bijdrage van de hoogste vermogens minstens 300 miljoen moet opbrengen.... Een habbekrats!!
  • Thomas Collewaert

    4 jaar geleden
    Nog een half miljard extra ??? Het kan toch niet op tegenwoordig. De rest van de bevolking zal wel werken tot 67j om dat allemaal te betalen
  • eric volders

    4 jaar geleden
    Er zijn er bij die zeer zekers een stoot kunnen verdragen en zekers als je op de beurs zit die hebben geen steun nodig
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    Het is nu enkel weer de horeca die getroffen wordt en steun krijgt maar moest je weten hoeveel andere kleine zelfstandigen er amper werk hebben doordat klanten voorzien werken hebben afgeblazen of offertes die bijna zeker zouden doorgegaan uitgesteld zijn voor onbepaalde duur en er dus ook niet goed voorzitten. Zo zijn er zeer veel en die krijgen niets meer van steun.