Uitbaters Inez Schevenels, Kristof Magnus en Maxim Willems.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbaters Inez Schevenels, Kristof Magnus en Maxim Willems. © Borgerhoff/EDLL

Twintig horeca-uitbaters over verplichte sluiting: “Politici en virologen niet meer welkom”

Na vier maanden moeten de Belgische cafés en restaurants hun deuren opnieuw verplicht een maand lang sluiten. Dat heeft het Overlegcomité gisteren besloten om de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Twintig horeca-uitbaters reageren op die verplichte sluiting. “Onze sector wordt telkens geviseerd, hoewel we de laatste maanden alles gedaan hebben om de veiligheid te garanderen.”

  1. TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”
    PREMIUM

    TERUGBLIK. Ook 2 jaar geleden werden inwoners Westhoek bevoorraad met bootjes: “Ik kocht een speciale wagen om bij dit weer thuis te geraken”

    De Westhoek kampt met hevige wateroverlast door de aanhoudende regenval van de afgelopen dagen. Heel wat straten staan blank en huizen zijn onbereikbaar. In de Waterhoek in Lo-Reninge is dat geen grote verrassing meer. In hetzelfde landelijke weggetje gebeurde twee jaar geleden al eens hetzelfde. De toegangsweg naar de woning van Dierenarts Geert Beeckaert stond ook toen volledig onder water. Met zijn Land Rover baande hij zich een weg door het water dat een halve tot één meter (!) hoog staat. Wij gingen destijds mee als passagier met dichtgeknepen billen en de camera in aanslag. Maak kennis met de Kapitein Zeppos van Reninge.
    Lo-Reninge
  2. 
Dakloze Rudi (59) raakt zijn laatste centen kwijt tijdens een overval: “Alles was weg, mijn zakken waren leeg”
    GEZOCHT

    Dakloze Rudi (59) raakt zijn laatste centen kwijt tijdens een overval: “Alles was weg, mijn zakken waren leeg”

    Een duw tegen zijn schouder, een slag op zijn hoofd. En dan zakte de dakloze Rudi (59) bewusteloos neer op straat. Toen hij opnieuw wakker werd, besefte hij dat zijn laatste centen waren gestolen: “Alles was weg. Mijn zakken waren leeg.” De politie van Gent tilt zwaar aan de overval van oktober vorig jaar en verspreidt bewakingsbeelden en een robotfoto van de vier dieven.