Direct naar artikelinhoud
Vermist

32-jarige jogger uit Lede verdwenen aan Blaarmeersen

Pieter-Jan is sinds donderdagavond vermist.Beeld Facebook

De 32-jarige Pieter-Jan Huygens uit Lede ging donderdagmiddag rond 16.30 uur joggen aan de Gentse Blaarmeersen. Sindsdien is de man niet meer gezien. Vrijdag werd door de Cel Vermiste Personen een uitgebreide zoekactie gehouden naar de man. 

en

Gevreesd wordt dat hij langs zijn vaste looproute in het water belandde. Daarom werden zaterdagochtend speurhonden en een helikopter ingezet bij een grootse zoektocht. Die was helaas zonder succes. Zaterdagvoormiddag kwamen vrienden en familie ook samen om een nieuwe zoektocht te doen rond de plaats waar hij gelopen zou hebben. Ook de hulpdiensten waren opnieuw paraat om de man terug te vinden.

“Zaterdagochtend hebben we in samenwerking met de brandweer ook duikers ingezet in de Blaarmeersen. Ook dit was zonder succes. We gaan systematisch te werk. We hebben eerst de directe omgeving van waar hij gelopen zou hebben onderzocht. Nu gaan we verder zoeken in de vaarten in de buurt”, aldus de Cel Vermiste Personen.

De zoektocht leverde zaterdag niets op. Zondag wordt deze hervat.

De familie van Pieter-Jan Huygens wacht het onderzoek van de hulpdiensten af en plant voorlopig geen nieuwe zoektochten.

De politie heeft intussen ook een opsporingsbericht gelanceerd. Wie informatie heeft, kan bellen naar het nummer 0800 30 300.

Pieter-Jan liep meer dan waarschijnlijk dit parcours rond de Gentse Blaarmeersen.Beeld RV