Links de iconische foto van Tjörven in 2012, rechts een recente trainingsfoto.
Volledig scherm
Links de iconische foto van Tjörven in 2012, rechts een recente trainingsfoto. © VRT/Jochen Cleenewerck

Hoe kijkt superfan van iconisch beeld uit 2012 vandaag naar de Ronde?

Ronde Van VlaanderenDe jonge wielerfan die op zijn knieën valt in een maïsveld op het moment dat hij hoort dat zijn superidool Tom Boonen als eerste over de finish rijdt, het staat ongetwijfeld nog op ieders netvlies gebrand. Tjörven Cleenewerck, 19 ondertussen, blijft vandaag wel gewoon thuis: “Ik ga geen regels overtreden.” Voor onze surfers was dit een van de mooiste momenten uit de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.

1 reactie

  • Ronny Popelier

    4 jaar geleden
    Dit waren gewoon fantastische mooie beelden, een jongere dat super super blij ismet Belgische overwinning Tom Boonen, heel mooie wielrennen tijden met Tom.
  1. Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswissel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”
    De Fiets van Cancellara

    Het mysterie van Cancellara in de Ronde: “Na de fietswis­sel zagen we hem iets verderop opnieuw op zijn originele fiets zitten...”

    De Ronde van Vlaanderen van dit jaar zindert nog na, maar ook de editie van 2010 staat bij veel wielerliefhebbers nog op het netvlies gebrand. Vooral dan het moment toen Fabian Cancellara ‘onze’ Tom Boonen in de vernieling reed op de Muur van Geraardsbergen. Meteen na de overwinning van de Zwitser duiken de geruchten op: kreeg Cancellara de hulp van een elektrisch motortje? In deze aflevering van de HLN-podcast ‘De Fiets van Cancellara’ gaan we terug naar 4 april 2010 en beleven we de Ronde opnieuw. Kon Cancellara met een motortje zijn droomkoers gewonnen hebben? Luister hierboven naar de antwoorden op één van de grootste mysteries van het wielrennen.
  2. KIJK. “Ik ga nu niet in een hoekje kruipen”: zichtbaar teleurgestelde Van Aert wordt na vierde plek in Ronde getroost door zoontje Georges
    134

    KIJK. “Ik ga nu niet in een hoekje kruipen”: zichtbaar teleurge­stel­de Van Aert wordt na vierde plek in Ronde getroost door zoontje Georges

    Geen eerste overwinning in de Ronde van Vlaanderen voor Wout van Aert. Op de Kruisberg kraakte hij. “Van der Poel verraste mij daar een beetje”, vertelt een zichtbaar teleurgestelde Van Aert, die aan de bus getroost werd door zoontje Georges. “In de finale moest ik mijn meerdere erkennen. Benen liegen niet.” Nu even de ontgoocheling verbijten, vanaf morgen gaat de focus op Parijs-Roubaix: “Ik ben niet van plan nu in een hoekje te kruipen, zondag is er nog een kans.”