photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Vijf gewonden bij ontploffing in woning in Couvin

In Mariembourg nabij Couvin, in de provincie Namen, heeft zich zaterdagavond rond 19.30 uur een ontploffing voorgedaan in een woning. Daarbij zijn drie volwassenen en twee kinderen gewond geraakt. Eén van hen is er erg aan toe. Dat hebben de hulpdiensten gemeld.

  1. Tot tien jaar cel voor bende achter ontploft drugslabo in huis in Genkse woonwijk: “Eigenaar bracht zijn 5-jarige dochtertje en buren in groot gevaar”
    PREMIUM

    Tot tien jaar cel voor bende achter ontploft drugslabo in huis in Genkse woonwijk: “Eigenaar bracht zijn 5-jarige dochtertje en buren in groot gevaar”

    De 42-jarige eigenaar van een huis aan de Panoramastraat in Genk, waar in juli 2016 ruiten en deuren aan diggelen vlogen door de ontploffing van een drugslabo in de kelderverdieping, is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar en een boete van 6.000 euro. “Hij bracht zijn 5-jarige dochtertje, dat aanwezig was op het ogenblik van de ontploffing, en zijn buren in groot gevaar”, oordeelde de strafrechter. De illegale synthetische drugs afkomstig van dat labo hadden toen al ruim een miljoen euro opgeleverd voor de goed georganiseerde bende rond de Nederlandse ‘laborant’ M.T. (52), die zelf tien jaar cel kreeg.
  2. HET RAPPORT. Met onderscheiding geslaagd of gebuisd? Zo presteerden de Vlaamse ministers de afgelopen 4,5 jaar
    PREMIUM

    HET RAPPORT. Met onderschei­ding geslaagd of gebuisd? Zo presteer­den de Vlaamse ministers de afgelopen 4,5 jaar

    Hoe presteerde de Vlaamse regering de afgelopen 4,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikt en weegt onze politiek journaliste Astrid Roelandt het beleid van de negen ministers van de Vlaamse regering en geeft hen elk een uitgebreid rapport. Twee van hen zijn gebuisd, eentje gedelibereerd en drie ministers zijn geslaagd met onderscheiding. Bekijk de rapporten hieronder in detail.