©  BELGA

Matig Westerlo houdt punt over aan eerste competitiewedstrijd in ruim een maand

Westerlo moest zich tevreden stellen met een gelijkspel tegen Lommel: 1-1. Op basis van de eerste helft gevleid voor de bezoekers die omwille van Covid-19 meer dan een maand niet in actie kwamen en tegen Lommel moeite hadden met het ritme. Jonathan Hendrickx miste voor de rust zelfs een strafschop voor Lommel. Atabey Cicek bracht Westerlo tegen de gang van het spel op voorsprong. Net voor de rust lukte Annas Zaroury de gelijkmaker.

Eén wijziging voerde Bob Peeters door aan het elftal dat vorige week startte in de bekerwedstrijd tegen Hades. Matias Lloci, één van de uitblinkers in dat duel met twee assists, verloor zijn plaats aan Christoffer Remmer. Zo snedig Westerlo tegen de Limburgse tweedenationaler begon, zo flets het in het Souvereinstadion in de eerste helft voor de dag kwam. Lommel had veruit het meeste balbezit, combineerde veel vlotter en won haast alle duels. Na acht minuten was het al bibberen voor het doel van Berke Özer. Een indraaiende hoekschop vanop links van de thuisploeg ging net naast.

©  BELGA

Het was voortdurend alle hens aan dek bij de bezoekers. In de 21ste minuut haakte Kader Keita Manfred Ugalde. Scheidsrechter Kevin Debeuckelare twijfelde niet en legde de bal resoluut op de stip. De vaste strafschopnemer Jonathan Hendrickx - vorig seizoen de Lommelse topschutter met zes omgezette strafschoppen - trapte de bal tegen de onderkant van de lat. Westerlo ontsnapte aan een achterstand en pleegde negen minuten later de perfecte hold up. Christian Brüls zette een knappe combinatie op met Lukas Van Eenoo en Kouya Mabea. De perfecte voorzet van Brüls vanop de linkerflank werd aan de tweede paal binnen getikt door Atabey Cicek die vorige week in zijn eerste wedstrijd met inzet een hattrick scoorde tegen Hades.

Lommel leek even aangeslagen. Een schot van Yannick Vandersmissen had te weinig power en Özer liet zich niet verrassen op een schot van Annas Zaroury. Westerlo was dicht bij de 0-2. Brüls krulde de bal net naast de rechterpaal. De Limburgers kregen op slag van rust loon naar werken. Met een listige bal in de diepte zonderde Ugalde Zaroury voor Özer af en Zaroury tikte de bal beheerst over de Turkse doelman. Het team van de Engelse coach Liam Manning had in de eerste 45 minuten veel brandstof verbruikt, want in de tweede helft was het allemaal wat minder. Marlos Moreno dwong Özer iets voorbij het uur tot een parade. Een schot van de ingevallen Kurt Abrahams miste kracht en precisie. De doorgebroken invaller Igor Vetokele vond in de slotfase geen aanspeelpunt en Moreno dwong Özer aan de overkant tot de laatste save uit de wedstrijd. Schrale troost voor Westerlo. Het verloor dit seizoen nog niet.

©  BELGA

LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Lemoine, Vandersmissen, Moreno, Henkens, Brebels, Zaroury, Ugalde, Verschueren

WESTERLO: Özer, Remmer, Soumah, Biset, Perdichizzi, Mabea, Keita, Brüls, Van Eenoo, Gboho, Cicek

VERVANGINGEN: 63’ Gboho door Vetokele, 74’ Remmer door Abrahams, 79’ Perdichizzi door Ghandri, 82’ Zaroury door Aabbou

DOELPUNTEN: 30’ Cicek 1-0, 43’ Zaroury 1-1

GELE KAARTEN: 28’ Cicek, 29’ Moreno, 37’ Biset, 51’ Verschueren, 57’ Keita, 71’ Henkens, 73’ Van Eenoo, 83’ Aabbou

SCHEIDSRECHTER: Debeuckelare