De Amerikaanse president Trump spreekt tijdens een rally in Muskegon, Michigan.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Trump spreekt tijdens een rally in Muskegon, Michigan. © AFP

Trump haalt tijdens rally in Michigan uit naar gouverneur Gretchen Whitmer: “Sluit haar op”

De Amerikaanse president Donald Trump ging tijdens een campagnebijeenkomst in de staat Michigan flink tekeer tegen de democratische gouverneur Gretchen Whitmer en haar strenge coronamaatregelen. “Jullie moeten jullie gouverneur ertoe brengen dat ze haar staat opent”, riep Trump zaterdag naar zijn aanhangers in de stad Muskegon, een vingerwijzing naar de coronamaatregelen in de staat. “Sluit haar op!”, riepen zijn aanhangers vervolgens. Waarna Trump eraan toevoegde: “Sluit ze allemaal op.”

20 reacties

  • Patrick De Geyter

    4 jaar geleden
    Je ziet het ook in Belgie, je bent voor of tegen hem, tussenin bestaat niet. Ook zie je dit gedrag bij Trump zelf, hij kent geen grijs, enkel zwart wit. Troost u mensen, alle gezonde en weldenkende mensen weten dat hij een verwend rijkeluiskindje is dat altijd zijn zin moet hebben of anders is het mis. Zijn gedrag in Amerika werkt polariserend. Voor de simpele zwart-wit denkers, hij zet iedereen tegen mekaar op, zaait tweedracht en heeft geen respect voor niets. Chapeau!!!
  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Donald Trump is een haatprediker en zet zijn volgers met bedenkelijk IQ aan tot racisme en geweld. Bovendien ligt hij in bed met de wapenliga. Hijzelf zou moeten opgesloten worden voor het in gevaar brengen van mw Wtmer en haar gezin door zijn opruiende taal. 
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Deze (verkiezings)taal is onnodig. Maar anderzijds misbruiken de vele Democratische gouverneurs, die primair verantwoordelijk zijn voor het gezondheidsbeleid in hun staat, dit taalgebruik om hun eigen falen op Trump af te wentelen.
  • Evan De Jongh

    4 jaar geleden
    Is gemakkelijk om van in België te roepen dat hij de beste president is ooit maar als je ginder woont zul je er wel anders over denken. Pierre Dubois verhuis naar Amerika he om dicht bij uw grote leider te zijn. Eens zien hoelang het duurt. Hij zal u alle rechten afnemen waar mensen eeuwen voor gestreden hebben. Tenzij je miljonair bent natuurlijk.
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    De enige die echt iets kan doen aan de miserie van Corona is Trump. Hij doorprikt de mythes van een groot netwerk dat denkt de massa te kunnen bespelen. Trump staat eerder tussen het volk wat het thema van Corona betreft. De vermoeidheid van regels is eerder de geklaag van de elite die zegt dat het o zo moeilijk is en dat het begrijpelijk is maar dat maatregelen toch nodig zijn. Zever. Had iedereen getest en de waarheid sprak voor zich dat ... er minder besmettingen zijn en ze helemaal niet dood