Er lagen gisteren 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Er lagen gisteren 2.255 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 381 op intensieve zorg. Illustratiebeeld. © BELGA

OVERZICHT. Nu al 2.255 coronapatiënten in het ziekenhuis, gisteren liefst 351 nieuwe opnames

De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.399 per dag. Op dinsdag 13 oktober werden er voor de eerste keer ooit meer dan tienduizend nieuwe coronabesmettingen in één dag vastgesteld in België - intussen is dat record zelfs bijgesteld tot 11.737. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan, met gisteren 351 nieuwe patiënten erbij, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het is al van april geleden dat er zoveel mensen op één dag tijd in het ziekenhuis belandden met Covid-19.

6 reacties

  • Peter Brokken

    3 jaar geleden
    Is door het heropenen van de scholen. Deze trend zal zich verder blijven zetten. Scholieren doen zot op het openbaar vervoer. Ouders blijven samenhokken en roddelen aan de schoolpoort en in sommige scholen dragen sommige leerkrachten geen mondmaskers (ook niet in de leraarskamer).
  • Lodewijk Godefroot

    4 jaar geleden
    2255 bedden bezet in de ziekenhuizen ; da's juist 6%  zes procent van het totale aantal beschikbare bedden in onze ziekenhuizen !  Stel dat aub dan ook in dit perspectief in plaats van die paniekzaaierij die enkel maar meer schade toebrengt aan de geestelijke gezondheid van de burgers !  Respect voor de zorgsector, dat wel, maar die stonden ook voor covid al onder zware druk !!!!
  • Marijke Verheijen

    4 jaar geleden
    Heel erg voor horeca hee morgen erg voor toerisme maar ook heel erg voor de getroffen mensen
  • Ilse Van Boxstael

    4 jaar geleden
    De Wever mag met mij eens mee naar t ziekenhuis, intensieve zorgen, of ander verdiep...hij zal direct snappen waarom de café's en restaurants dicht moeten...!!! en hebben ze al eens een staaltje van dat "spoelwater" genomen!? Wat moet daar niet in zitten...nog niemand aan gedacht zeker...en aan al diegenen die hun verantwoordelijkheid de afgelopen weken niet opgenomen hebben...vertel dat best niet moesten jullie in een ziekenhuis belanden....
  • Henny Verbon

    4 jaar geleden
    Ik wil graag mijn recht op een hospitaalbed ivm corona inruilen voor het gebruik van hcq via mijn huisarts. Zo kan iedere 14 dagen iemand met e en andere ziekte in het ziekenhuis worden geholpen. Mevrouw de Blok, bij wie kan ik dit regelen?