Bart De Wever.
Volledig scherm
Bart De Wever. © Photo News

Bart De Wever: “Ik begrijp de beslissing over sluiting restaurants niet”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet waarom de restaurants de deuren moeten sluiten, zoals vrijdag op het overlegcomité werd beslist. Vanaf maandag moeten zowel de cafés als de restaurants verplicht een maand dicht in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. 

354 reacties

  • Robby Delcroit

    3 jaar geleden
    Als die vent niks zinnigs kan vertellen, kan hij maar beter zwijgen... Als hij in de regering zou zitten, zou hij net hetzelfde doen !
  • Louis Van Damme

    3 jaar geleden
    Populistisch en demagogisch platte reactie. Intellectueel weet hij heel goed dat dit de enige juiste maatregel is. Had de vorige 9 ministers van Volksgezondheid beter hun werk gedaan was het nooit zover gekomen, maar laten reizen, feestjes bouwen als of er niks aan de hand was, goed betaald en weinig zorgen was het belangrijkste niet ?
  • Gaston Miar

    4 jaar geleden
    BDW zit duidelijk in oppositiemodus. Moest zijn partij in de regering zitten zou hij het normaal vinden.Onbetrouwbaar!
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    DE man met populistische uitspraken en zeker met het kleinste verstand van al onze Belgische politiekers. Hij denkt dat een mondmasker genoeg is om je te beschermen tegen Covid-19 maar hij "vergeet" (?) dat het virus uren overleeft op materialen zoals deurklinken, glazen, handgrepen van stoelen, tafels, ... en waar komen de meeste mensen tezamen om onbewust al deze -al dan niet besmette- voorwerpen aan te raken? Idem voor voetbaltribunes en andere locaties waar veel volk bijeenkomt
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Populistisch en demagogisch plat oppositie voeren. Intellectueel weet hij heel goed dat dit de enige juiste maatregel is. Als de infectiegraad nu hoger is dan in april bij de start van de algemene lockdown doet het helemaal niet meer ter zake of de horeca een grote bron is of niet. Als de vorige keer de ziekenhuizen overrompeld werden zelfs met een algemene lockdown en verplaatsingsverbod is de sluiting van de horeca het minste wat men kan doen. Ik denk dat veel mensen het exponentieel karakter