Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor tsunami: “De situatie in Brussel en Wallonië is de ergste en gevaarlijkste van heel Europa”

Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) staan we “heel dicht bij een tsunami in Brussel en Wallonië”. En is de gezondheidssituatie in die regio’s de ergste en gevaarlijkste van heel Europa. Dat heeft hij gezegd tijdens het programma C’est pas tous les jours dimanche op Franstalige zender RTL-TVi.

175 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    We kunnen onmogelijk van VDB en De Croo goede leiders maken, hun verleden en ook hun huidig geblaat spreken dat tegen.
  • patrick demaeght

    4 jaar geleden
    Sluiting van sociale contacten zoals de horeca, sport enz zie ik aan het bouwen van een huis.Sociale contacten is als de mortel tussen de stenen. Zonder de mortel en beton stort alles in.Corona bouwt verder op sociale contacten zowel thuis als buitenhuis door dit de verminderen of weg te nemen valt de bouw (corona) stil door 3 welen vol te houden zouden een stap verder zijn.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Vroeger toen de vastenperiode aanbrak leefden mijn katholieke grootouders 40 dagen (!) op zo goed als enkel water en brood. Nu 2 generaties later kan men het tijdens een pandemie zelfs niet meer opbrengen hun consumptie verslaving te beperken. Waar ligt dat aan? Gebrek aan karakter of geconditioneerd door de massaconsumptie? Ik weet niet wat van beiden het ergste is.
  • Marc Vanmeerbeeck

    4 jaar geleden
    Toen de provincie Antwerpen in lockdown ging, was de situatie in Brussel even erg, maar daar kwam geen lockdown.  Nu zie je de gevolgen en moet Vlaanderen mee boeten. Wat De Croo ook mag beweren, de Franstaligen beslissen wat er in Vlaanderen moet gebeuren. En de Vlamingen zullen ook de rekening gepresenteerd krijgen, want Wallonië is gewoon failliet.
  • Louis Heyens

    4 jaar geleden
    “Essentieel is het gedrag van de mensen” maar nog belangrijker is het volgens mij hoe men de overtreders beboet. We hebben toch snelrecht of niet ...? Wel, om de gezondheidszorg te ontlasten verplicht men de "feestvierders en veelplegers" om deze mensen te ondersteunen. Verplicht ze tot het betalen van de boete EN het uitvoeren van allerlei (huishoudelijke) taken die de verplegers en zorgverleners hun leven aangenamer kan maken