Vrijwel alle Nederlanders (91 procent) vinden dat koning Willem-Alexander had moeten bedenken dat een vakantie in Griekenland in coronatijd onverstandig is, ongeacht het advies van premier Mark Rutte.
Volledig scherm
Vrijwel alle Nederlanders (91 procent) vinden dat koning Willem-Alexander had moeten bedenken dat een vakantie in Griekenland in coronatijd onverstandig is, ongeacht het advies van premier Mark Rutte. © ANP

Koninklijk gezin weer in Nederland na blitzbezoek aan Griekenland, Rutte trekt boetekleed aan: “Besef over vakantie van koning kwam te laat”

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft "te laat beseft" dat de vakantie van de Nederlandse koning en zijn gezin naar Griekenland "niet langer te rijmen was met de oplopende coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen" in zijn land. Zeker na een persconferentie van dinsdag 13 oktober had hij zich ‘daarvan bewust moeten zijn’, zegt Rutte in een brief aan de Tweede Kamer, het Nederlandse lagerhuis.

6 reacties

  • imke de meester

    3 jaar geleden
    als deze koning zo dicht bij het volk staat dan had hij moeten weten dat het niet het geschikte moment was om op reis te gaan met zijn gezin. Hij heeft hier serieuze steken laten vallen.
  • Kris Verstraelen

    3 jaar geleden
    Een blauw busje? Een dikke SUV... dit is toch een mooi bewijs dat deze mensen zich feitelijk niets aantrekken..... mooie discours over ecologie maar wel met privé vliegtuig (een toestel van de overheid) reizen en dit tijdens de corona crisis waar men thuis blijven en thuiswerken tot een verplichting maakt.... Deze mensen zijn niet en zullen nooit zijn zoals wij, het volk...
  • Ber Mascotti

    3 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs, dat afkomst, opvoeding het logisch redeneren niet stimuleert. Druk werd te groot, dus de juiste beslissing genomen om terug te keren. Doch Willem je had nooit mogen vertrekken. Een koning blijft bij zen volk zoals een kapitein op een schip. 
  • Robert Swillen

    4 jaar geleden
    De regeringen blijven die koningshuizen maar steunen. Normaal zouden zij op de eerste plaats voor hun bevolking moeten opkomen . Ze zijn schatrijk en zij gaan dan nog op reis met een regeringsvliegtuig op kosten van de burgers. En dan hebben wij het nog niet over het milieu, waarmee ze zogezegd mee begaan zijn. Van hypocrisie gesproken.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Inderdaad een pijnlijke inschattingsfout. Natuurlijk gelden er voor edellieden andere regels, namelijk alleen hun eigen regels, maar nu met de sociale media en de pers moet je toch een beetje opletten met het onderste uit de kan halen wat betreft je privéleges. Neerkijken op het plebs doe je best in besloten kring, binnen de muren van je peperdure paleis en uitsluitend in het gezelschap van andere enorm voorname mensen en niet en plein public. Zeker nu niet.