De Britse minister van Kabinetszaken Michael Gove
Volledig scherm
De Britse minister van Kabinetszaken Michael Gove © AFP

Deur staat nog op een kier voor handelsakkoord voor post-brexittijdperk

De deur staat nog op een kier om met Europa een akkoord te bereiken over een handelsakkoord voor het post-Brexittijdperk. Dat heeft de Britse minister van Kabinetszaken Michael Gove zondag gezegd tegen de Britse omroep BBC. De kansen op een akkoord zijn weliswaar geslonken, voegt hij eraan toe bij zender Sky. Brussel is volgens hem niet bereid om tot een compromis te komen.

5 reacties

  • p. devillé

    4 jaar geleden
    De EU is bang dat er nog exiten zullen volgen.
  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    Bojo moet zijn achterban laten geloven dat een no-deal Brexit niet zijn schuld is maar van de EU. Nu denken de Brexiteers nog dat ze beter af gaan zijn maar wie zich even verdiept, weet wel beter. Duurder eten, een paspoort om in de EU op vakantie te gaan, kilometers file aan de tunnel, autoindustrie op de fles, Schotland uit het VK,... alleen de superrijken profiteren van de deregulering die volgt. Belangrijk dus dat hij de zwarte Piet kan doorschuiven een keer de harde realiteit intreedt.
  • alex waelput

    4 jaar geleden
    De Britten gaan de EU lidstaten in de maling nemen. Als lidstaat hebben ze enkel dwars gelegen, nu gaan ze dus een versnelling hoger schakelen en afspraken inerpreteren ze wel naar hun zienswijze. Hoogtijd om het been stijf te houden of we worden de pineut!!!
  • Christiaan GOETHALS

    4 jaar geleden
    Tja, die Britse vissers willen hun volledige visgronden terug,. dat is hen beloofd. Indien dat niet gebeurd zwaait er wat, zeker in Schotland.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Bertrand Janses: Dat de "grote" Johnson het afbolt zonder akkoord! Alleen de profijtjes en geen verplichtingen, zo wil iedereen in zijn voordeel akkoorden afsluiten! "Brittania rules the waves" is al enkele jaaaaren voorbij, maar zij denken dat zij het nog altijd zijn in de wereld....de knechtjes van de USA!
  1. Amerikaanse basketbalster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpselen en een groot mes”
    PREMIUM
    3

    Amerikaan­se basketbal­ster Brittney Griner vertelt voor het eerst over negen maanden in Russische gevangenis: “In mijn eerste cel lagen bloed, uitwerpse­len en een groot mes”

    Brittney Griner (33), de Amerikaanse basketbalspeelster die in 2022 negen maanden in een Russische cel werd opgesloten omdat ze betrapt was op het bezit van cannabisolie, deelt voor het eerst haar ervaringen. In een interview met tv-zender ABC getuigt ze dat ze tijdens haar gevangenschap zelfmoord heeft overwogen. Die mogelijkheid had ze ook, want in haar cel vond ze al op de eerste dag een groot mes. Dit is haar verhaal, gebaseerd op dagboeknotities die ze opschreef in de marges van een sudoku-boekje en een bijbel die ze bij had.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    12

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”