Isabelle Ots, die uitgezaaide eierstokkanker heeft en door corona besloten heeft om haar behandeling stop te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Isabelle Ots, die uitgezaaide eierstokkanker heeft en door corona besloten heeft om haar behandeling stop te zetten. © vincent duterne/photo news

Steeds meer kankerpatiënten zetten behandeling stop door corona: “Alle redenen die ik had om te vechten, vielen de voorbije maanden één voor één weg”

Ze heten Isabelle, An en Arlette. Alledrie strijden ze tegen kanker, en alledrie vertellen ze hoe corona hun vechtlust langzaam maar zeker heeft afgepakt. “Waarvoor moeten we nog vechten? We mogen niet meer reizen, kunnen niet meer gaan shoppen met vriendinnen. Op deze manier hoeft het voor ons niet meer.” Hadi Waelkens, diensthoofd psychologen in het UZ Leuven, ziet steeds vaker kankerpatiënten afhaken. “Hun leven is door de corona-ellende al zodanig beperkt, dat ze een zware operatie en lange therapie niet meer zien zitten en stoppen met hun behandeling.”

26 reacties

  • guy raeymakers

    4 jaar geleden
    Dank aan alle mensen die de regels niet volgden. Ik weet waarover ik spreek heb zelf twee operaties gehad aan een hersentumor. Sterkte aan alle patienten en shame on you aan alle mensen die regels aan hun voeten vegen.
  • chantale de schepper

    4 jaar geleden
    9 maart '20 kreeg ik de diagnose longkanker s4. 13 maart volledige lockdown.heb 3 weken totaal niet buiten geweest tenzij op consultatie.ik krijg sedertdien immunotherapie en loop veel meer dan een gezonde persoon besmettingsgevaar. doch houd die corona me zeker niet tegen om mits de nodige voorzorgen buiten te komen,familie te zien ... geen denken aan dat ik mijn behandeling zou stopzetten want ik wil nog heel lang leven en genieten van elke dag die ik nog kriig ook al is dat met beperkingen!!
  • Karl Van der Zande

    4 jaar geleden
    sterkte voor al de mensen die dit moeten ondergaan... ik weet wat het is, en het is niet niks
  • Golda Smerecnik

    4 jaar geleden
    Heel veel sterkte en moed in deze sombere tijd .
  • Greta Vandenbussche

    4 jaar geleden
    Misschien eens luisteren naar de triestige verhalen van deze moedige dames. Altijd klagen en zagen omdat er maatregelen moeten opgevolgd worden. Het kan nu gewoon niet anders. Veel sterkte en probeer toch vol te houden!