Gemeente Puurs vol positieve boodschappen, weer veel Vlaams-nationalisten op nieuwe manifestatie

 © TDK

Een groep mensen heeft zaterdagavond met krijt verscheidene positieve boodschappen aangebracht op het straatmeubilair in Puurs. De actie kwam er nadat de 15-jarige B. vorige week werd aangevallen door een groep jongeren en nadat er vrijdagavond een auto was ingereden op een betoging van Vlaams-nationalisten. Een nieuwe optocht richting het station is zondag rond 14.25 uur van start gegaan. Een groep van een honderdtal Vlaams-nationalisten heeft post gevat aan het station van Puurs.

Hoewel burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) de toelating voor de manifestatie van zondag heeft ingetrokken, zijn er toch veel mensen naar de Klein-Brabantse gemeente afgezakt. De meesten met goede bedoelingen en om B. te steunen, maar het is niet uitgesloten dat er mensen uit zijn op amok. Ook heel wat Vlaams-nationalisten en politieke bewegingen zijn er opnieuw bij.

Er vinden enkele speeches plaats, waaronder die van de moeder van de 15-jarige jongen. Ze benadrukte dat pesten en zinloos geweld niet kunnen. Rond 15 uur vatte een honderdtal Vlaams-nationalisten post aan het station van Puurs. Er wordt af en toe wat gescandeerd maar voor het overige verloopt alles rustig.

De politie volgt de hele situatie alleszins op de voet op.

De boodschappen die werden neergeschreven zijn alleszins duidelijk: ‘Kom in vrede’, ‘Make Love no War’, ‘Geen Geweld’, ‘Iedereen telt’, ‘Liefde voor iedereen’, ‘Zonder haat-gemeente’ en ‘zenakalm’.

LEES OOK. Gezin krijgt tientallen amokmakers voor de deur omdat iemand (foutief) adres op sociale media gooit

 ©  TDK

(TDK)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen