Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Lichaam van vermiste jogger (32) teruggevonden. ‘Tragisch ongeval tijdens het joggen aan de Leie’

Het lichaam werd teruggevonden ter hoogte van de Krommehamlaan in DrongenBeeld DVEG

Het lichaam van de verdwenen 32-jarige jogger is zondagmiddag teruggevonden in de Leie ter hoogte van de Krommehamlaan in Sint-Denijs-Westrem. De man was sinds donderdagavond vermist nadat hij ging joggen in en rond de Blaarmeersen. Na verschillende zoekacties met speurhonden en een helikopter werd het lichaam van de man uiteindelijk teruggevonden.

De 32-jarige man uit Lede ging donderdagmiddag omstreeks 16.30 uur joggen aan de Blaarmeersen in Gent. Sindsdien ontbrak van de man elk spoor. Familieleden postten vrijdag een verontrustend bericht op Facebook. Later die dag werd door de Cel Vermiste Personen een zoekactie gestart waarbij het gebied rond de Blaarmeersen in Gent uitgekamd werd. Er werden zelfs speurhonden en een helikopter ingezet, maar zonder succes.

Het parcours dat Pieter-Jan afgelegd zou hebbenBeeld rv

Familie en vrienden zoeken mee

Familieleden en vrienden kwamen zaterdagochtend samen om het gebied opnieuw te doorzoeken. Ook de brandweer en de politie deed een nieuwe poging. Er werden zelfs duikers ingezet, maar opnieuw tevergeefs. “We werken systematisch. We hebben het gehele gebied doorzocht zonder succes. Nu gaan we de verschillende vaarten in de buurt doorzoeken. Vanavond is het te donker geworden, dus we herstarten morgenvroeg”, klonk het zaterdagavond.

Zondag werd de zoektocht verdergezet. De federale politie werkte samen met de Cel Vermiste Personen en voeren de Leiearm af. Rond de middag kwam dan het verdict dat het lichaam gevonden is. Het parket onderzoekt nu de doodsoorzaak van de man. Ondertussen zijn ook de familie en vrienden op de hoogte gebracht. Zij reageren terneergeslagen: “Onze jongste broer en beste vriend kwam om tijdens een tragisch ongeval tijdens het joggen aan de Leie. We herinneren ons PJ als een super sympathieke en enthousiaste levensgenieter”.