Archiefbeeld - Bezoekers van een horecagelegenheid in Antwerpen in augustus.
Volledig scherm
Archiefbeeld - Bezoekers van een horecagelegenheid in Antwerpen in augustus. © ANP

Is horeca een belangrijke bron van besmettingen? Op dit rapport is sluiting cafés en restaurants gebaseerd

Vanaf maandag moeten de cafés en restaurants verplicht een maand dicht. Het is een maatregel die hard is aangekomen in de hele sector en bij de toeleveranciers. Het Overlegcomité baseerde zich voor die beslissing op een rapport dat wetenschappelijke studies citeert die in de richting van de horeca wijzen. Dat meldt La Libre.

49 reacties

  • Luc Vereecke

    3 jaar geleden
    Sluiting Van horeca is gebaseerd op een rapport waarin oa vermeld wordt dat er begin maart besmettingen plaats vonden in Ischgl toen er van maatregelen nog geen sprake was? Ongelooflijk ....
  • Patrick Braekeveldt

    4 jaar geleden
    Meesten die op café gaan zien veel vrienden met wie ze afwisselend een pint drinken dicht opeengepakt bij elkaar zitten en als de drank is in de man het verstand is in de kan !
  • Andy Staelens

    4 jaar geleden
    overvolle trams, overvolle bussen en overvolle treinen. Daarna cafe's en restaurants gevolgd door winkels. Daarna zul je niet teveel "haarden" meer tegenkomen.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Als de infectiegraad nu hoger is dan in april bij de start van de algemene lockdown doet het helemaal niet meer ter zake of de horeca een grote bron is of niet. Als de vorige keer de ziekenhuizen overrompeld werden zelfs met een algemene lockdown en verplaatsingsverbod is de sluiting van de horeca het minste wat men kan doen. Ik denk dat veel mensen het exponentieel karakter van de besmettingen en het uitgestelde effect van de maatregelingen niet goed beseffen.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Er zal wel iets van waar zijn met het besmettingsgevaar in de horeca, maar het zijn vooral op de spitsuren de overvolle bussen en trams die het grootste gevaar zijn. Je staat opeengeplakt dicht tegen elkaar en dan besef je dat zelfs je mondmasker het tegen die zwoelte moet afleggen. En daar is nu eenmaal niets aan te doen. We moeten het ondergaan.