Alexander De Croo.
Volledig scherm
Alexander De Croo. © VTM Nieuws

De Croo: “Het virus is de vijand, niet de Walen”

Vanaf morgen mag er nog slechts met één contact buiten het gezin geknuffeld worden, gaat er een nachtklok in én sluit de horeca. Vooral die laatste maatregel lokte heel wat reacties uit en dat is ook premier Alexander De Croo niet ontgaan. “Ik begrijp dat dat heel onrechtvaardig overkomt”, verklaarde de Open Vld’er in de VTM Nieuws-studio. Hij hoedt zich voor elke vorm van polarisatie. “De vijand is niet die ene provincie of de Walen. De vijand is dat virus, wij viseren niemand.”

143 reacties

  • Casto Giuseppe

    3 jaar geleden
    Denk eerder de regering de grootste vijand van de horeca
  • Daniel Bamps

    3 jaar geleden
    inderdaad , mr De Croo ; de Walen en vooral de bewoners uit Brussel zijn niet de vijand maar wel de manier waarop ze de corona regels aan hun laars gelapt hebben waardoor ze nu de gevolgen ondervinden. De financiele kant daarvan moet nationaal gedragen en betaald worden ,dus ook door de Vlamingen die de regels veel beter opgevolgd hebben.Denk daar eens aan.
  • Thomas Pauwels

    3 jaar geleden
    Mr De Croo, wat gaat u doen wanneer de ziekenhuizen het begeven? Kunt u daar een antwoord op geven?
  • LEONIE MARISSENS

    3 jaar geleden
    Wie zegt dat de "walen" de vijand zijn? Het zijn de politici in BXL en Wallonië die in de fout zijn gegaan! Straf dat de eerste minister zomaar veronderstelt dat de Walen geviseerd zouden worden.. wat een gedachtengang.. Heel populistisch van U Mr De Croo !
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Sommigen zijn blijkbaar al vergeten dat in de eerste golf het wél Vlaanderen was dat veruit de meeste besmettingen had en veel minder in Brussel en in Wallonië, met er ver boven uitstekend de stad Antwerpen.