Biostatisticus Geert Molenberghs:  "We moeten hopen dat de nieuwe maatregelen zo snel mogelijk effect hebben. Die waren echt nodig, ook de sluiting van de horeca."
Volledig scherm
PREMIUM
Biostatisticus Geert Molenberghs: "We moeten hopen dat de nieuwe maatregelen zo snel mogelijk effect hebben. Die waren echt nodig, ook de sluiting van de horeca."

INTERVIEW. Biostatisticus Geert Molenberghs: “Vergis je niet. We kunnen niet leven met dit virus”

Waar moet de eerste reeks maatregelen van de regering-De Croo ons brengen? Welk effect zien we nu al en wat mogen we verwachten van de nieuwe maatregelen die vrijdag werden uitgevaardigd? Kunnen we, met de slechte cijfers die nu voorliggen, de curve überhaupt nog platkrijgen? We vragen het aan biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven). “Het is niet kwart over twaalf, het is halfeen.”

63 reacties

  • HUS JOZEF

    4 jaar geleden
    Om met oorlogstaal verder te gaan zit er voor het gewone volk niets anders op dan te sterven op het veld van eer het is te hopen dat het Internationaal Strafhof in Den Haag dan in 2024 nog bestaat  .
  • Toshak

    4 jaar geleden
    Welke maatregelen gaat men nemen als het tijdens de weekends op de koppen lopen wordt in de winkelstraten?
  • Yves De Groote

    4 jaar geleden
    Elk jaar 9000 doden door luchtvervuiling, elk jaar 6000 griepdoden....
  • Yana Devrekere

    4 jaar geleden
    Dit is het begin van het einde. Dit virus is niet meer volledig weg te krijgen en zal altijd wel nieuwe golven produceren. Het besef daarmee te moeten leren leven en omgaan, zal voor velen veel zwaarder vallen dan het virus zelf.
  • Baldr VanHoek

    4 jaar geleden
    We zitten in een oorlogssituatie en het is pas deze wantoestanden dat de schuldigen worden gestraft. Dus vergis je niet dat er straffen staan op misleiding en georganiseerde misdaden tegen de mensheid door het voorliegen van verkeerde informatie.